Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

ΟΓΑ: Πριν το Πάσχα τα επιδόματα τέκνων

Πριν από το Πάσχα προγραμματίζει η διοίκηση του ΟΓΑ να καταβάλει την πρώτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) σε περισσότερους από 715.000 δικαιούχους.

Η υποβολή αιτήσεων για το Α21, ώστε να αιτηθούν παλαιοί και νέοι δικαιούχοι τα οικογενειακά επιδόματα, θα «ανοίξει» σχεδόν ταυτόχρονα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία, ο στόχος παραμένει να δοθεί η πρώτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ πριν από τη16η Απριλίου, έτσι ώστε να στηριχθούν τα χιλιάδες νοικοκυριά που λαμβάνουν το συγκεκριμένο βοήθημα, εν όψει των εορταστικών ημερών.

Οι νέοι δικαιούχοι

Την πρώτη δόση από τα επιδόματα θα λάβουν όλοι οι περσινοί δικαιούχοι, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την υποβολή του νέου εντύπου Α21 μέσω του TAXISnet. Η υποβολή αιτήσεων μέσω του εντύπου Α21 για το 2017 θα αρχίσει μαζί με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις στο τέλος του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ