Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Οι 3.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα φύγουν θα προκύψουν από το πρόγραμμα της κινητικότητας

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πραγματικός Αρμαγεδδών αναμένεται να σαρώσει τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους επόμενους τέσσερις μήνες, δηλαδή έως το τέλος του 2014. Και αυτό γιατί θα πρέπει, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, να έχουν απολυθεί άλλοι 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 που προβλέπει το Μνημόνιο.
Καταρχάς, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8.500 απολύσεις. Από αυτές οι 2.500 προέρχονται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι 1.100 από απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων για πειθαρχικούς λόγους και για λόγους υγείας, οι 2.300 από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δεν αποδέχτηκαν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ και οι υπόλοιποι είναι 1.500 σχολικοί φύλακες και περίπου 1.000 υπάλληλοι που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες 6.500 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αυτές, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα προέρχονται:

• 3.500 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000), οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
• 1.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν λόγω ανικανότητας ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.
• 600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
• 850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
• 150 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
• 140 υπάλληλοι από το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και των άλλων 20 φορέων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή.
• 90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ του υπουργείου Πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή, η τρόικα έχει ήδη επισημάνει τρεις «νέες εφεδρείες» για την περαιτέρω μείωση του προσωπικού του δημόσιου τομέα, εφόσον φυσικά δεν καλυφθεί ο αριθμός από τις άλλες «δεξαμενές». Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που μίλησαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία», αυτές οι «εφεδρείες» θα μπορούσαν να προέλθουν -και μάλιστα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία- από τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι:

– Δεν θα αξιολογηθούν θετικά από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια μετά το πέρας της διετούς δοκιμαστικής περιόδου, την οποία περνούν μετά την πρόσληψή τους.

– Θα «περισσέψουν» (και δεν θα «μεταταχθούν») από τις μονάδες του Δημοσίου, οι οποίες θα καταργηθούν, αφού πρώτα αξιολογηθούν με βαθμό κάτω από τη βάση.

– Δεν θα προαχθούν σε ανώτερη θέση έπειτα από δύο συναπτές ετήσιες αξιολογήσεις, ξεκινώντας από τη φετινή.

Να σημειωθεί ότι έως σήμερα στις βασικές κατηγορίες των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ανήκαν όσοι προσελήφθησαν ή αναβαθμίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, όσοι έμειναν χωρίς οργανική θέση (π.χ. λόγω κατάργησης φορέων του Δημοσίου) και όσοι διέπραξαν αξιόποινες πράξεις. Χωρίς να σταματήσουν οι απολύσεις για τους παραπάνω λόγους, ένα νέο κριτήριο θα υπάρξει για την αύξησή τους από το 2015 και έπειτα, αυτό της αξιολόγησης της εργασιακής απόδοσης.

Μάλιστα, αυτή θα κρίνεται κυρίως με τα ουσιαστικά προσόντα του κάθε υπαλλήλου (επίτευξη στόχων) και όχι τα τυπικά (π.χ., πλήθος πτυχίων, μεταπτυχιακό κ.λπ.). Πιο αναλυτικά, οι νέες «εφεδρείες» για τις απολύσεις μπορούν να προκύψουν από τις ακόλουθες διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν απαιτείται καμία αναθεώρηση του Συντάγματος:
Ο ισχύων Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας (2007) προβλέπει ότι, όταν προσλαμβάνεται κάποιος υπάλληλος στο Δημόσιο, περνά υποχρεωτικά από μια διετή δοκιμαστική περίοδο, στο τέλος της οποίας αξιολογείται. Εξαιρούνται οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Αν κατά την αξιολόγηση το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο κρίνει ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν έχει τα ουσιαστικά προσόντα, τότε είτε δεν μονιμοποιείται είτε απολύεται, όπως ρητά αναφέρεται.

Τα προσόντα

Ως ουσιαστικά προσόντα θεωρούνται, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, τα εξής στοιχεία: η αμεροληψία, η επαγγελματική ικανότητα και η αποδοτικότητα.

Τη διάταξη αυτή (άρθρο 40 του νόμου 3528/2007) υπενθύμισε για πρώτη φορά δημοσίως πρόσφατα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση τον νέο νόμο που διέπει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων (νόμος 4250/2014) προβλέπεται επιμερισμός ποσοστών, σύμφωνα με τον οποίο το 15% των δημοσίων υπαλλήλων θα πάρει βαθμό κάτω από τη βάση (1 έως 6,9). Αυτή η νέα διαδικασία ξεκίνησε κατ’ εξαίρεση φέτος στις 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (7 Απριλίου 2014), για τον επιμερισμό λαμβάνονται «ιδίως» υπόψη κριτήρια όπως «η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των μονάδων, οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής και η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα».

Αυτό απλώς σημαίνει, όπως παραδέχονται υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι μονάδες -στις οποίες ενδεχομένως εργάζεται το 15% μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης- μπορεί να κριθούν ολόκληρες, μαζί με τους υπαλλήλους τους, «μεταξεταστέες» και με βάση την προαναφερθείσα εγκύκλιο το προσωπικό τους να «μεταταχθεί», στην καλύτερη περίπτωση, εφόσον αυτές πρώτα καταργηθούν. Στη χειρότερη περίπτωση, όπως προβλέπει ο ισχύων Δημοσιοϋπαλληλικος Κώδικας, μπορεί και να απολυθεί ο υπάλληλος που εργάζεται σε αυτήν (άρθρο 154, Ν. 3528/2007).

Ο ισχύων Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει ότι όποιος υπάλληλος είναι «ακατάλληλος» (άρθρο 95) είτε απολύεται είτε χάνει έναν βαθμό και συνεπώς και μέρος των αποδοχών του. Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι όποιος υπάλληλος «εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό παραπέμπεται (…) στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο (…) μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει».

Αυτό σημαίνει ότι, αν ένας υπάλληλος δεν προαχθεί για δύο συνεχόμενες φορές μετά το πέρας αντίστοιχων ετήσιων αξιολογήσεων, μπορεί να κριθεί «ακατάλληλος» και έτσι να απολυθεί ή να χάσει τον βαθμό του.

Ολοι έπειρναν άριστα

Δύο στοιχεία εμπόδιζαν αυτήν τη διαδικασία. Το ένα ήταν το γεγονός ότι μέχρι πρότινος «όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν άριστα και έτσι προαγόταν κανονικά στον προβλεπόμενο χρόνο».

Το άλλο ήταν ότι λόγω Μνημονίου έχουν «παγώσει» οι προαγωγές μαζί και οι μισθολογικές αυξήσεις και συνεπώς έχει μείνει εντελώς ανενεργή αυτή η διάταξη. Με τον νέο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όμως, δεν θα παίρνουν πλέον όλοι άριστα (σ.σ.: το 15% θα παίρνει κάτω από τη βάση), ενώ θα «ξεπαγώσουν» και οι προαγωγές, μια και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει την εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου από τις αρχές του 2015.

Συνεπώς όποιος υπάλληλος έπαιρνε κατά την αξιολόγηση για δύο συνεχόμενες χρονιές βαθμό κάτω από τη βάση θα μπορούσε να μπει τον προθάλαμο είτε της υποβάθμισης είτε ακόμα και της απόλυσης.

Οι 43.626 των ΝΠΙΔ στη «ζώνη του λυκόφωτος»

Την ίδια στιγμή, πάντως, στο… στόχαστρο της κυβέρνησης παραμένουν τα 648 ΝΠΙΔ και οι ανώνυμες εταιρίες, όπου συνολικά υπηρετούν 43.626 υπάλληλοι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι εντολές που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό σε όλους τους υπουργούς είναι να εντοπίσουν τα ΝΠΙΔ και τις Α.Ε. όπου μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπιστούν πλεονάζουσες θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πηγές που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, φέρεται ότι έχει επιλεγεί η στρατηγική να εντοπιστούν εκείνα τα ΝΠΙΔ που έχουν προσωπικό πάνω από 30 υπαλλήλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί το σύνολο των 648 ΝΠΙΔ.

Αλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ΝΠΙΔ με περισσότερους από 30 υπαλλήλους μπορεί να είναι περίπου το 1/6 του συνόλου των ΝΠΙΔ, ωστόσο οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά ξεπερνούν τους 27.000 από ένα σύνολο 43.626 υπαλλήλων, που υπηρετούν στο σύνολο των ΝΠΙΔ.

Στην πρώτη γραμμή θα τεθούν οι ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών με τη μείωση των δομών που θα υποστούν, οι αθλητικές ομοσπονδίες, ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και μουσεία, αλλά και ανώνυμες εταιρίες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όπως η ΜΟΔ του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι υπάλληλοι που βρίσκονται πιο κοντά στην «κόκκινη» γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι χαμηλών προσόντων, όπως φύλακες, διοικητικό προσωπικό και καθαρίστριες. Εξαιρούνται από την αξιολόγηση οι εταιρίες που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι δηλαδή υπό αποκρατικοποίηση, ή οι φορείς εκείνοι που έχουν συγχωνευθεί.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή Ιωαννίδη στη «δημοκρατία» του Σαββάτου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατία» του Σαββάτου ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης...

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

«Δυσάρεστη η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, αλλά η πανδημία είναι το μεγάλο πρόβλημα» Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Κατάρρευση μισθών εν μέσω πανδημίας καταγράφει η ΓΣΕΕ

Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ! Το 31% το δεύτερο τρίμηνο έλαβε λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά Τη...

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το «Oruc Reis», παραβιάζει χωρίς αντίδραση την υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το... μαρτύριο της σταγόνας, έχοντας στο στόχαστρο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο....

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Αυλαία χθες στην πολύκροτη δίκη. Αναστολή με όρους και εγγυοδοσία για πέντε πρώην βουλευτές. Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα Χειροπέδες στην πλειονότητα των καταδικασμένων...