Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Οι άνεργοι που πάνε σε 17 δήμους

Αναρτήθηκαν χθες οι πίνακες με τους 3.737 ωφελούμενους ανέργους που θα εργαστούν με οκτάμηνες συμβάσεις 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η τοποθέτηση των ωφελούμενων ανέργων σε θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Χθες αναρτήθηκαν στο σάιτ του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 3.737 θέσεις εργασίας του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας (α’ κύκλος), καθώς και ο πίνακας αποκλειομένων στο πλαίσιο του προγράμματος.

Απομένουν η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, η οποία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από 18 έως 22 Αυγούστου, ο έλεγχός τους και η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, για να ακολουθήσουν η τοποθέτηση των δικαιούχων στις θέσεις για τις οποίες έχουν επιλεγεί και η ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, εκτός Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών.

Οι 17 δήμοι της α’ φάσης της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι οι κάτωθι:
Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αργους – Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορδελιού – Ευόσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Οπως επισημαίνει η διοίκηση του οργανισμού, «ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για οκτώ (8) μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της δημόσιας πρόσκλησης Νο 7/2016». Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ δημόσιας πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους εξής τρόπους:
*Από το μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.
*Με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ