Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Οι αυθαίρετες «εξουσίες» στην Γκαμπριέλα του Ι. Μπουτάρη!

«Εμοιαζε με παιδική χαρά. Κάναμε τακτικές συναντήσεις με τους εργαζομένους και η κυρία προσπαθούσε να μας πείσει για κάτι χωρίς αποτέλεσμα. Λίγες ημέρες αργότερα ερχόταν στα γραφεία ο ίδιος ο δήμαρχος, για να μας πει τα ίδια πράγματα και να μας παραθέσει τα ίδια επιχειρήματα».

Τα λόγια ανήκουν σε άνθρωπο που έζησε εδώ και αρκετούς μήνες τον τραγέλαφο με την παρουσία της Αυστριακής συντρόφου του Γιάννη Μπουτάρη Γκαμπριέλας Σάινερ στη διοργάνωση «Θεσσαλονίκη 2014 – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας». Πρωταγωνιστές ήταν τις πιο πολλές φορές η διοίκηση της διοργάνωσης, όπου επικεφαλής είχε τοποθετηθεί η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου, η ομάδα γύρω από την Γκαμπριέλα Σάινερ και ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Παλινωδίες, πιέσεις, παρασκήνια και εντάσεις για τα ζητήματα των εθελοντών, όπου η κυρία Σάινερ μαζί με άλλους δύο συνεργάτες της εμπλεκόταν σε πολλά ζητήματα.

Ολα αυτά, με έδρα το κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι η κυρία Σάινερ δεν είχε καμία επίσημη θεσμική ιδιότητα στο «Θεσσαλονίκη 2014». Παρ’ όλα αυτά, είχε γνώμη για όλα τα θέματα των εθελοντών.

Οι εντάσεις βέβαια δεν ήταν χθεσινές, αλλά καταγράφονται εδώ και καιρό. Μόνο που είχαν κοπάσει λόγω των εκλογών, ενώ επανήλθαν στην επιφάνεια μετά τις εκλογές. Κάπου εκεί φαίνεται ότι η κυρία Πασχαλίδου σήκωσε το γάντι, καθώς βγήκε ενισχυμένη από τις εκλογές και απάντησε στις γραπτές αιτιάσεις της Γκ. Σάινερ και των δύο συνεργατών της καλώντας τους σε συνάντηση, η οποία δεν οδήγησε πουθενά. Ή μάλλον οδήγησε στην απόφαση των τριών να πάρουν αποστάσεις: Η κυρία Σάινερ φαίνεται ότι αποχωρεί, ενώ για τους άλλους δύο στενούς της συνεργάτες το μέλλον είναι αβέβαιο.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια παραμένει και αφορά το κατά πόσον η παρουσία -χωρίς μάλιστα καμία επίσημη ιδιότητα- ενός ουσιαστικά συγγενικού προσώπου του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνεται αποδεκτή σε πόστο της δημοτικής διοίκησης, ενώ και η «αυτοκρατορική» επιστράτευση του ίδιου του δημάρχου για να επιβάλει τις απόψεις της εκλεκτής του μόνο ερωτήματα και αρνητικά σχόλια προκαλεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ