Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Οι αυτονομιστές βρήκαν (;) «μαύρα κουτιά» αλλά δεν τα δίνουν στους πραγματογνώμονες του Κιέβου

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ερωτήματα που γεννούν μεγαλύτερα ερωτήματα και αλληλοκατηγορίες που οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα. Επί της ουσίας, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιος ευθύνεται για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των μαλαισιανών αερογραμμών και την απώλεια 298 ανθρώπινων ζωών, παρά το γεγονός ότι όλοι εμφανίζονται σίγουροι για το ποιος «τράβηξε τη σκανδάλη». Ετσι, η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος απλά χρησιμοποιείται στη σκακιέρα της διεθνούς διπλωματίας ως μέσο απόκτησης περαιτέρω δύναμης και εξελίσσεται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να διατρανώνουν ότι έχουν «ακαταμάχητες αποδείξεις», σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρριψη του αεροσκάφους. Αναφέρονται σε τηλεφωνική συνομιλία που έδωσαν στη δημοσιότητα και την οποία παρουσίασαν ως συνομιλία μεταξύ δύο ηγετών των ανταρτών, από την οποία προκύπτει ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ευθύνονται για το δυστύχημα. Φυσικά, το σενάριο της Ουκρανίας στηρίζει η Ουάσινγκτον.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ισχυρίστηκε χθες ότι η τηλεφωνική συνομιλία που έδωσε το Κίεβο είναι αυθεντική, καθώς επιβεβαιώθηκε από Αμερικανούς ειδικούς. «Τα ηχητικά δεδομένα που δόθηκαν στον Τύπο από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας εξετάστηκαν από τους αναλυτές της κοινότητας πληροφοριών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικές συνομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αυτονομιστές ηγέτες, στηριζόμενοι στη σύγκριση μεταξύ των ηχητικών καταγραφών με τις καταγραφές γνωστών αυτονομιστών» ανέφερε το ανακοινωθέν της πρεσβείας. Την υπόθεση υποστήριξε και ουπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, ο οποίος δήλωσε ότι «το σύστημα πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε για να καταρριφθεί το μαλαισιανό αεροπλάνο στην ανατολική Ουκρανία είχε έρθει από τη Ρωσία».
Η ρωσική κυβέρνηση συνεχίζει να καταρρίπτει τις κατηγορίες. Η εφημερίδα «Moskovski Komsomolets», μάλιστα, δημοσίευσε ένα άρθρο όπου ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας επιβεβαίωνε ότι οι αντάρτες δεν μπορούν να έχουν την εμπειρία και τις τεχνικές ικανότητες που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα τόσο περίπλοκο όπως ο πύραυλος Bouk, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι αποτέλεσε το όπλο που προκάλεσε την τραγωδία.
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του έθεσε μερικά πολύ ουσιαστικά ερωτήματα. Ζήτησε, για παράδειγμα, από την ουκρανική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί βρίσκονται πύραυλοι Bouk στην ανατολική Ουκρανία παρά το γεγονός ότι οι εξεγερμένοι δεν έχουν αεροπορία.
Η Ουκρανία, όμως, συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία ότι στέλνει ακόμη και σήμερα «βαρύ οπλισμό» στους αυτονομιστές, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι έριξαν το αεροπλάνο.

Αντικείμενα

Οι αυτονομιστές πάλι ισχυρίζονται ότι βρήκαν «κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα “μαύρα κουτιά”» του μαλαισιανού αεροσκάφους και δηλώνουν έτοιμοι να τα παραδώσουν, αρκεί να τα πάρουν διεθνείς εμπειρογνώμονες, καθώς δεν εμπιστεύονται τους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των διεθνών παρατηρητών στο σημείο της συντριβής που τελεί υπό τον έλεγχό τους, αρκεί το Κίεβο να δεχτεί να υπάρξει εκεχειρία. Η πρότασή τους, όμως, μάλλον δεν θα γίνει δεκτή, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συνεχίζει να ζητά από τους δυτικούς ηγέτες να χαρακτηρίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή δημοκρατία του Λουχάνσκ τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας Λαϊόου Τιόνγκ Λάι, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διασφαλίσει μια ασφαλή δίοδο στο σημείο όπου κατέπεσε το Boeing. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η πορεία που ακολούθησε η πτήση ΜΗ17 ήταν σε έναν κύριο αεροδιάδρομο και ότι το αεροπλάνο δεν εισήλθε ποτέ σε απαγορευμένο χώρο.
Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα και, όπως έγινε γνωστό, συμφώνησαν ότι μια ταχεία, άμεση συνάντηση της ομάδας επαφής διπλωματών από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η εκεχειρία.

Malaysia: Ζημιά $ 137.000.000!

Τα χρήματα στους πελάτες που επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους θα επιστρέψει η Malaysia Airlines. «Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου» ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, επίσης, ένα Boeing 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε, ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.
Η εταιρία είναι πλέον αντιμέτωπη με τεράστιες απώλειες. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημιές ανήλθαν σε 137.000.000 δολάρια.

Κάνουν θραύση οι απίθανες θεωρίες συνωμοσιάς

Καθώς οι συγγενείς των θυμάτων, και μαζί τους όλος ο κόσμος, αναζητούν ακόμη απαντήσεις για τους υπευθύνους της κατάρριψης του μοιραίου Boeing 777 και… απαντήσεις δεν παίρνουν, είναι φυσικό στο διαδίκτυο να κάνουν θραύση οι -κάθε λογής- ιστορίες συνωμοσίας.
Μία από αυτές τις ιστορίες υποστηρίζει ότι οι επιβάτες ήταν στην πραγματικότητα νεκροί για μέρες και τοποθετήθηκαν στη συνέχεια στο αεροπλάνο. Το διαδικτυακό δημοσίευμα αναφέρεται σε υποτιθέμενες δηλώσεις του αρχηγού των αυτονομιστών Ιγκόρ Γκίρκιν. Ο αυτονομιστής φαίνεται ότι υποστηρίζει πως, σύμφωνα με μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου, σε έναν σημαντικό αριθμό σωμάτων «το αίμα είχε στραγγιστεί και τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση». Ο Γκίρκιν, μάλιστα, φέρεται ότι δηλώνει πως «οι ουκρανικές Αρχές είναι ικανές για κάθε προστυχιά».
Οι φωτογραφίες των διαβατηρίων των θυμάτων του αεροσκάφους, από την άλλη, έγιναν η αιτία για ακόμα μια θεωρία, βάσει της οποίας πρόκειται για στημένη υπόθεση, καθώς υπάρχουν διαβατήρια που δεν έχουν καεί από τη φωτιά που ξέσπασε.

Στο twitter κυκλοφορεί η «εκτίμηση» ότι η κατάρριψη του αεροπλάνου είναι έργο της CIA, κατόπιν εντολής του Μπαράκ Ομπάμα. Μόνο που οι πράκτορες χτύπησαν λάθος αεροπλάνο.
Φυσικά, και σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια θεωρία, με κύριους πρωταγωνιστές τους Illuminati. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, την εντολή για το πλήγμα έδωσε η ηγεσία των Πεφωτισμένων (Illuminati), της σέκτας που θέλει με κάθε τρόπο να φτάσουμε σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εγκαθιδρύσουν το δικό τους «Κατεστημένο». Πάντα κατά το ίδιο σενάριο, η επιλογή του αεροπλάνου έγινε λόγω του αριθμού «7». (Boeing 777 και πτήση με κωδικό ΜΗ17). Το αεροσκάφος είχε κάνει την παρθενική πτήση του στις 17/7/1997, πριν δηλαδή από 17 χρόνια, ενώ τώρα που έγινε το πλήγμα είναι ο 7ος μήνας του 2014. Αν προστεθούν οι τελευταίοι αριθμοί (2+0+1+4), έχουμε πάλι τον αριθμό «7».

Μια και ο λόγος για το «7», κάποιοι δεν ξέχασαν πρόσφατη ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πολλά παραδείγματα που συνδέουν τη φετινή χρονιά με τον εν λόγω αριθμό. Είπαν, λοιπόν, ότι μπορεί η Λαγκάρντ να «διέταξε» την κατάρριψη του αεροπλάνου. Αξίζει να αναφερθούμε ακόμη στην ιστορία που θέλει το Ισραήλ να έδωσε εντολή για την κατάρριψη, ώστε να απομακρύνουν την προσοχή από τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ από τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή ορισμένοι έγραψαν ότι το Boeing που καταρρίφθηκε είναι αυτό που εξαφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλος διαγωνισμός χριστουγεννιάτικου διηγήματος από τη δημοκρατία!

■ Οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί της «δημοκρατίας» έχουν γίνει πλέον θεσμός, τον οποίον έχουμε κάθε λόγο να υπηρετήσουμε, να ενδυναμώσουμε και να βελτιώσουμε. Οπως έχουμε...

Πτωχευτικός: Πρόταση μομφής κατά Χρήστο Σταϊκούρα!

Αιφνιδιαστική κίνηση από τον Τσίπρα προκάλεσε έκρηξη στη Βουλή. Αρχίζει (από σήμερα) τριήμερο-φωτιά Πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε...

ΟΠΑΠ Game Time: Ένα «αταίριαστο» επεισόδιο ενόψει Clasico

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή ΟΠΑΠ Game Time, το δημοσιογραφικό δίδυμο της πρωινής τηλεοπτικής ζώνης, Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, απέδειξαν ότι και στα ποδοσφαιρικά παραμένουν «αταίριαστοι». Οι δυο δημοφιλείς δημοσιογράφοι ανέλυσαν...

Ήρθε η ώρα της πληρωμής για τα αναδρομικά – Τι θα δουν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ

Αρχίζει, μαζί με την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου, η πίστωση των αναδρομικών. Συνολικά θα καταβληθεί 1,341 δισ., αν και το ΣτΕ επιδίκασε 3,9...