Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Οι δικαστές του ΣτΕ κατά του προέδρου τους

Κατηγορούν τον Ν. Σακελλαρίου ότι αμφισβήτησε αποφάσεις τους για Μνημόνια, PSI

Ανακοίνωση σε δριμύτατο τόνο εξέδωσε η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με δημοσιεύματα, τα οποία «άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των Μνημονίων και του PSI με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ΕΣΔΑ)».

Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων απέδωσε ευθύνες και στους δικαστές του ΣτΕ, αναφερόμενος σε «αποφάσεις για τα Μνημόνια και για το PSI» αλλά και σε δηλώσεις της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε: «Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πώς επηρεάζουν την υπηρεσιακής τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».

Από την πλευρά της, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ στη χθεσινή ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της και την πλήρη αποδοκιμασία της για κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου.
«Η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό.

Αλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροέδρων και των συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ