Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Οι δραπέτες είχαν όπλα στη φυλακή

«Φίλια πυρά» δέχθηκαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στις φυλακές Τρικάλων για να συνδράμουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να εμποδίσουν τη μεγάλη απόδραση των 11… Με τις καταθέσεις τεσσάρων αστυνομικών (της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Τρικάλων) διαψεύδονται αρχικές αναφορές στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν υπήρχε κανένα ζήτημα παρεμπόδισης των αστυνομικών από φρουρούς των φυλακών.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί καταθέτουν με σιγουριά ότι δέχονταν πυροβολισμούς από τις σκοπιές κυρίως της ανατολικής πλευράς των φυλακών, οι οποίοι συνδυάζονταν με τα πυρά που έριχναν από ένα βαν οι συνεργοί των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι τελικά απέδρασαν. Οι τέσσερις αστυνομικοί σημειώνουν ότι βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πύρα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν καθηλωμένοι και να μην μπορούν να καταδιώξουν τους κακοποιούς!

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ενός 50χρονου αστυφύλακα της Ασφάλειας Τρικάλων, ο οποίος περιγράφει ότι, όταν αυτός και οι συνάδελφοί του έφτασαν έξω από τις φυλακές και πάρκαραν το αυτοκίνητο πίσω από ένα τζιπ της ΟΠΚΕ, το πλήρωμά του τους φώναξε να καλυφθούν γιατί δέχονται πυρά! «Δεχθήκαμε τότε προς το μέρος μας πυροβολισμούς, οι οποίοι προέρχονταν από τη σκοπιά της φυλακής που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της, καθώς επίσης και από ένα λευκό όχημα τύπου βαν που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Ζηλευτή, περίπου διακόσια μέτρα μακριά μας. Επειδή βρισκόμασταν ακριβώς στη μέση των διασταυρούμενων πυρών καλυφθήκαμε μέσα στο κανάλι και σε κάθε κίνησή μας να σηκωθούμε δεχόμασταν καταιγισμό πυρών και κατά ριπάς και κατά βολή» κατέθεσε ο αστυφύλακας.

Παρόμοιες είναι οι καταθέσεις και ακόμη τριών αστυνομικών, οι οποίοι επί της ουσίας διαψεύδουν τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και την ΕΛ.ΑΣ. που υποστήριζαν ότι ουδέποτε οι φύλακες εμπόδισαν τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και παράλληλα δημιουργεί μείζον ζήτημα (σε συνδυασμό και με τις διαπιστωμένες πλέον παραλείψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων) για τυχόν υποβοήθηση «από μέσα» του σχεδίου απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ