Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι γνώρισαν την Χαλκιδική!

ΠΡΟΤΟΥ έρθουν στη βόρεια Ελλάδα δεν ήξεραν ούτε καν το όνομα της Χαλκιδικής, γνώριζαν τη Θεσσαλονίκη ως γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ (!) και ενώ ήξεραν το Αγιον Ορος, δεν είχαν ιδέα ότι βρίσκεται στη χώρα μας. Αναυδους άφησαν τους τουριστικούς παράγοντες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης 75 Γάλλοι ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τη ΣΑΝΗ Α.Ε. για να γνωρίσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής και να δημιουργήσουν τουριστικούς διαύλους.

Η τουριστική γύμνια μας αποκαλύφθηκε έπειτα από σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας» στους Γάλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι γνώριζαν ελάχιστα πράγματα μόνο για τη Θεσσαλονίκη και το γαλλοεβραϊκό παρελθόν της. Ηταν πάντως καθ’ όλα ενήμεροι για άλλα εσωτερικά ζητήματά μας, προκαλώντας την έκπληξη των παρισταμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έδειξαν να κόπτονται για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη, αναφερόμενοι μάλιστα συγκεκριμένα στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Μακεδονία», στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση παραλιών και για τουριστικές επενδύσεις, που, όπως είπαν, χωρίς να το διευκρινίσουν, ενδέχεται να βλάπτουν το περιβάλλον. Κάτι ακόμη που προκάλεσε εντύπωση ήταν η ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για το αν οι Ελληνες αντιπαθούν τους Γερμανούς, κάτι που εισέπραξε ο ίδιος σε πρόσφατες διακοπές του στην Πελοπόννησο, όπως είπε.

Η πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής να χτυπήσει την πόρτα της γαλλικής αγοράς ασφαλώς δεν είναι καθόλου τυχαία. Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του Γρηγόρης Τάσιος, με δεδομένη τη μείωση της παραδοσιακής γερμανικής αγοράς, ο στόχος είναι εντός της επόμενης πενταετίας να επιτευχθεί ετήσια ροή 100.000 Γάλλων τουριστών στη Χαλκιδική.

Με δεδομένο ότι από τους περίπου 1.500.000 Γάλλους που έρχονται στην Ελλάδα μόλις 25.000-30.000 κατευθύνονται στον Βορρά, η προοπτική είναι μεγάλη. Η χώρα μας είναι πέμπτος προορισμός για τους Γάλλους, που είναι τουρίστες μέσου και ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου, από 35 έως 55 ετών.

Μαρία Μαθιοπούλου


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ