Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Οι «ημέρες καριέρας» για άνεργους υποψήφιους έχουν κόστος 1200 ευρώ χωρίς καμία εξασφάλιση!

Κάλεσμα στο πλήθος Ελλήνων ανέργων, ανδρών και γυναικών, που έχουν ελάχιστο ύψος 1,57 μ., γνωρίζουν καλά αγγλικά, δεν έχουν εμφανή τατουάζ, κολυμπούν άνετα για 20 μέτρα και έχουν… γεμάτο πορτοφόλι (!) απευθύνει η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, στέλνοντας εκπροσώπους της στη χώρα μας τον Οκτώβριο, προκειμένου να προσφέρουν εργασιακή ευκαιρία (;), στα προγραμματισμένα ραντεβού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά. Η εταιρία προσφέρει δωρεάν είσοδο στις λεγόμενες «Ημέρες καριέρας» για πλήρωμα αεροσκάφους, ωστόσο, στην έξοδο βάζει… ταρίφα στις ελπίδες νέων ανθρώπων να απαλλαγούν από τον εφιάλτη της ανεργίας, καθώς ορίζει «δίδακτρα» για την εκπαίδευσή τους, χωρίς καν η πληρωμή-παρακολούθηση των σεμιναρίων να συνεπάγεται αυτόματη πρόσληψη. Αντιθέτως, όσοι κοπούν χάνουν (αυτομάτως) 1.200 ευρώ.

Η εν λόγω πρακτική της Ryanair είχε προκαλέσει στις αρχές του έτους θύελλα αντιδράσεων, με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (όπως στον «Guardian») και τη ΓΣΕΕ να ζητεί παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας. Πάντως, η «λογική» προσλήψεων (με αρχικό μισθό 1.400 ευρώ) παραμένει ίδια και περιγράφεται στον ιστότοπο (www.crewlink.ie) της εταιρίας εύρεσης δυναμικού Crewlink -συνεργάτη της αεροπορικής-, όπου γίνεται η εγγραφή για τις «Ημέρες καριέρας» στις 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στις 29 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στις 31 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Πάντως, προβλέπεται… διευκόλυνση προς τους ενδιαφερομένους όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, αφού μετά τη δωρεάν συνέντευξη ο υποψήφιος θα πρέπει να παρακολουθήσει σεμινάρια, βάζοντας προκαταβολικά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για να κρατήσει θέση πληρώνει 500 ευρώ (τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των μαθημάτων) και επιπλέον 1.849 ευρώ για διάφορες δαπάνες σεμιναρίου και 700 ευρώ έξοδα διαμονής. Εναλλακτικά, μπορεί να πληρώσει τα 500 ευρώ και πιο τσουχτερά δίδακτρα 2.449 ευρώ, που αφαιρούνται αργότερα από τον μισθό, συν τα 700 ευρώ (διαμονή), τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη μαθημάτων. Οσοι δεν προσληφθούν χάνουν τα έξοδα συμμετοχής (500 ευρώ) και τη δαπάνη διαμονής (700 ευρώ), ενώ τους επιστρέφονται οι υπόλοιπες δαπάνες (1.849 ευρώ ή 2.449 ευρώ).
Η εκπαίδευση, διάρκειας έξι εβδομάδων, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του HTC (Hahn Training Centre), στη Φρανκφούρτη.

Ελένη Ευαγγελοδήμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ