Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Οι μαύρες τρύπες (στο Μαρούσι) του Καλογρίτσα!

Να κλείσει τις τρύπες από τα έργα της Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα στο Μαρούσι, που έχουν μείνει ανοιχτές, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της τεχνικής εταιρίας, ζητεί από τον ΔΕΔΔΗΕ ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σε επιστολή που έστειλε χθες προς τη θυγατρική της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γ. Διδασκάλου υποστηρίζει ότι εξαιτίας της απεργίας στην Τοξότης έχουν σταματήσει οι εργασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη.

Οι κινητοποιήσεις στην εταιρία του ομίλου Καλογρίτσα έχουν αρχίσει εδώ και εβδομάδες εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Στην επιστολή επισημαίνεται: «Στο Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου – Πλατεία Ευτέρπης ευρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων, εν συνεχεία δε η ανάπλαση του υπέρ του σταθμού κοινόχρηστου χώρου και η απόδοσή τους στη χρήση των δημοτών μας, και η εταιρία σας ανέλαβε την υποχρέωση και εντός συγκεκριμένων προθεσμιών να προβεί σε εργασίες αρμοδιότητός της, ώστε να καταστεί δυνατή η εξέλιξη της κατασκευής του υπόψη σοβαρού και σπουδαίου για την πόλη μας έργου».

Ομως, «αιφνίδια και αδικαιολόγητα, οι άνω εργασίες που ανελήφθησαν από την εταιρία σας διεκόπησαν, με αποτέλεσμα αφενός τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων ή/και απώλειας ανθρώπινης ζωής από τις ανοιχτές ή/και προχείρως καλυμμένες τάφρους στον χώρο των εργασιών σας και αφετέρου την εξαιρετική καθυστέρηση κατασκευής του ανωτέρω έργο του δήμου, με τις εντεύθεν και βαρύτατες, οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος καταστηματαρχών και εμπόρων της περιοχής κ.λπ.».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ «ανέθεσε την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αρμοδιότητός της στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρία Τοξότης Α.Ε., της οποίας οι εργαζόμενοι απεργούν κ.λπ., δεν μεταβάλει τα πράγματα και δεν αφορά τον δήμο μας. Για τους σοβαρούς αυτούς λόγους, σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών σας στον προαναφερόμενο χώρο-ιστορικό κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου, χωρίς η έναρξή τους και η ολοκλήρωσή τους να εξαρτώνται από την απροσδιόριστη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων της εργοληπτικής εταιρίας Τοξότης Α.Ε. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί των ενεργειών σας, για να καταστεί δυνατή και η εν συνεχεία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και των δημοτών μας επί του προαναφερόμενου και εξαιρετικά σοβαρού για την πόλη μας θέματος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ