Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Οι ψίθυροι στη Χαλκιδική για την παραίτηση Μίχου

Γιατί δεν ήταν έκπληξη για κάποιους στον Δ. Αριστοτέλη!

«Ο Γιάννης Μίχος ήρθε για να… φύγει». Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται η άποψη μιας μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη που, μαθαίνοντας ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία, δεν εξεπλάγη. «Ο Γιάννης Μίχος είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Δεν ξέρω ποιοι λόγοι τον παρακίνησαν να κατέβει στις εκλογές, όμως δεν υπήρχε λόγος να γίνει δήμαρχος, ειδικά σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς, που θέλουν όλη την προσοχή ενός επιχειρηματία στραμμένη στη δουλειά του. Αν προσθέσεις δε και τα γνωστά προβλήματα της περιοχής μας, η αρχική απόφασή του ήταν μάλλον αυτή που έπρεπε να μας εκπλήξει» σημειώνει στη «δημοκρατία» ένα από τα στελέχη του κινήματος κατά του χρυσού.

Την ίδια ώρα, η αντίπερα όχθη υποστηρίζει ότι η κάθοδος του Γιάννη Μίχου στις δημοτικές εκλογές αλλά και η παραίτησή του έγιναν με σχέδιο. Η καταγωγή του από τη Στρατονίκη, χωριό υπέρ της επένδυσης χρυσού, του έδινε τη δυνατότητα να αντλήσει ψηφοφόρους και από το στρατόπεδο των μεταλλωρύχων, όπως λένε, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον δήμο. «Θα δείτε ότι αυτός που θα αναδειχθεί δήμαρχος θα είναι κάποιος φανατικός κατά της μεταλλουργίας χρυσού, ενώ ο Μίχος είχε ένα πιο συναινετικό προφίλ» τονίζει εργαζόμενος των μεταλλείων.

Μια αίσθηση που υπάρχει, όπως τη μεταφέρει δημότης στη «δημοκρατία», είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπέβοσκε μια δυσαρέσκεια στην περιοχή, όχι γιατί ο δήμαρχος έκανε κάτι λάθος ή γιατί δεν κινήθηκε σύμφωνα με αυτά που είχε υποσχεθεί, αλλά επειδή δεν αφιέρωνε αρκετό χρόνο στα δημαρχιακά καθήκοντά του λόγω των επιχειρηματικών υποχρεώσεών του.

Πάντως, σύμφωνα με άλλους, ο δήμαρχος παραιτήθηκε, γιατί βρέθηκε στη μέση μιας διελκυστίνδας, όπου ο καθένας προσπαθούσε να τον τραβήξει στη δική του πλευρά. «Η υπόθεση ήταν χαμένη για εκείνον όπως και αν εξελισσόταν. Αν κέρδιζαν αυτοί που αντιδρούν στην επένδυση, ο δήμαρχος, που είχε κάνει γνωστή τη θέση του κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, θα είχε πάντα απέναντί του το μέτωπο των μεταλλωρύχων. Αν, πάλι, η επένδυση συνεχιζόταν κανονικά, θα είχε πάντα το στίγμα ότι καταδίκασε μια ολόκληρη περιοχή σε μαρασμό» τονίζουν πιο ψύχραιμοι.

Πλέον τα ονόματα που παίζουν για τη διαδοχή είναι αυτά του αντιδημάρχου Δημήτρη Ψιλιάγκου, του πρώτου αντιδημάρχου Αργύρη Τσακνή, ο οποίος ήταν και το δεξί χέρι του Μίχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Ζουμπά και του συνυποψηφίου του Μίχου για το αρχικό χρίσμα Κυριάκου Παναγιωτόπουλου.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ