Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Οι «Πυρήνες» βγάζουν βιβλίο!

Το δικό της βιβλίο εκδίδει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς! Η παρουσίαση, μάλιστα, του συγκεκριμένου βιβλίου, που έχει τίτλο «Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης», θα γίνει αύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με την αφίσα που έχει κυκλοφορήσει τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στο ίντερνετ, μετά το τέλος της συζήτησης γύρω από το βιβλίο θα υπάρχει και τηλεφωνική παρέμβαση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται προφυλακισμένα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιεχόμενα του βιβλίου, όπως αυτά τουλάχιστον παρουσιάζονται στην αφίσα της συζήτησης. Το βιβλίο θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο τα κεφάλαια που ξεχωρίζουν είναι «η επανάσταση του στομαχιού, η πολιτική δημαγωγία και η αναρχική κριτική», «ο ταξικός πόλεμος είναι ξεπερασμένος», «η “δικαιοπραξία” της μάζας και το “αδιέξοδο” των μειοψηφιών», «η θεωρία του πυροκροτητή» και «πολεμικές εξισώσεις». Στο δεύτερο μέρος ξεχωρίζουν τα κεφάλαια «ο μύθος της “κοινωνικής αντιβίας”», «αναρχικός τερορισμός», «αναρχικό αντάρτικο πόλης και κοινωνικές συγκρούσεις», «οι “ταραξίες” και η εσωτερική αστυνομία των διαδηλώσεων», «προετοιμάζοντας τη σύγκρουση», «δαίμονες και άγιοι του νετσαγιεφισμού – γκρεμίζοντας τις φήμες», «η ανατολή του μηδενός», «απαλλοτριώσεις και οπλισμός ενός αναρχικού αντάρτικου πυρήνα», «οι αναρχικοί και η στρατηγική του νέου αντάρτικου πόλης», «η αναρχική βία και το lifestyle της» και «η στρατηγική ισορροπία της νιτρογλυκερίνης»! Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρουσίαση, που θα γίνει στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ, το οποίο βρίσκεται στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει στις 19.30 και μια ώρα αργότερα θα ακολουθήσει και τηλεφωνική παρέμβαση από μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται προφυλακισμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη… εκδοτική προσπάθεια των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Είχαν προηγηθεί τον Νοέμβριο του 2011 η έκδοση μίας μπροσούρας με τίτλο «Εγχειρίδιο επαναφοράς» (πρόκειται στην ουσία για μια προσπάθεια αυτοκριτικής), η οποία γράφτηκε από μέλη της οργάνωσης που εκείνη την εποχή βρίσκονταν στις Φυλακές του Κορυδαλλού και του Αυλώνα και ακολούθησαν ακόμα δύο μπροσούρες μικρότερου μεγέθους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ