Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Οι ριζικές ανατροπές του Κυρ. Μητσοτάκη!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Είναι από τους νέους πολιτικούς που έχουν άποψη και προωθημένες ιδέες για τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Πολλές φορές οι απόψεις του αυτές έχουν χαρακτηριστεί αιρετικές και έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη και από το ίδιο το κόμμα του ως… φωνή αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών και τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του κόμματός του, δεν αντιπολιτεύεται κανέναν. Αυτό που κάνει είναι να βοηθάει τη Ν.Δ. να γίνεται καλύτερη. Αλλωστε, το γεγονός ότι, παρά το ότι η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την πανηγυρική της ήττα τον Νοέμβριο του 2009, από τον Αντώνη Σαμαρά, έψαχνε τρόπο για να φύγει από τη Ν.Δ., κάτι που τελικά την οδήγησε στην ίδρυση του δημοσκοπικά ανύπαρκτου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκείνος παρέμεινε στη Ν.Δ., αναλαμβάνοντας μάλιστα «σκιώδης υπουργός» Περιβάλλοντος, λέει πολλά. Κατάφερε μάλιστα να συμβάλει αποφασιστικά, ώστε να αποκτήσει η Ν.Δ. μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική και να μην αποτελεί πια η προστασία του περιβάλλοντος προνομιακό χώρο της Αριστεράς.

Πολιτικό σύστημα

Πέραν, όμως, της επιτυχημένης πορείας του κ. Μητσοτάκη στον τομέα του Περιβάλλοντος, μια σειρά προτάσεων για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος την άνοιξη του 2011 τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, προκαλώντας αντιδράσεις και από βουλευτές του ίδιου του κόμματός του. «Τότε ήμουν πολύ μόνος. Πλέον, όμως, και το κόμμα μου, η Ν.Δ., έχει αγκαλιάσει πολλές από αυτές τις θέσεις και τις έχει εντάξει στον προγραμματικό της λόγο» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, τον Μάιο του 2011 ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε επτά συγκεκριμένες προτάσεις για μια ποιοτική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και ειδικά της Βουλής, η οποία βρίσκεται ακόμη και σήμερα στο επίκεντρο της λαϊκής αγανάκτησης, με επιστολή που απέστειλε σε όλους του βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη ήρθαν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου στα μάτια της πλειοονότητας των πολιτών το πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο και κατώτερο των περιστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος το κρίσιμο των στιγμών, αναγνώριζε στην επιστολή του ότι «οι πολίτες δικαιολογημένα προσάπτουν στους πολιτικούς μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα». Επιπλέον, τόνιζε με έμφαση ότι «τους κατηγορούν όμως και για το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πρωτίστως για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το καλό των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούν».

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτω, έλεγε στην επιστολή του, τις προτάσεις αυτές έτσι ώστε «να αντιμετωπιστεί άμεσα με μια σειρά από πρωτοβουλίες, που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε πίσω μέρος, έστω, της χαμένης αξιοπιστίας μας».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε:

1. Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.

2. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.

3. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές της Βουλής.

4. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.

5. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων.

6. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας.

7. Τη διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο Διαδίκτυο.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε από τους συναδέλφους του να αναμετρηθούν γενναία με τις αδυναμίες, τόσο τις δικές τους όσο και του πολιτικού συστήματος, ακόμη και αν χρειαστεί να «ματώσουν» οι ίδιοι. «Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές. εχουμε μπροστά μας μεγάλους κινδύνους, αλλά και εξίσου σημαντικές ευκαιρίες. Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η προσαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας στις απαιτήσεις τον καιρών αποτελεί δική μας ευθύνη» κατέληγε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα έκανε πράξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από αυτές τις προτάσεις ο κ. Μητσοτάκης τις έκανε πράξη. Πιο συγκεκριμένα, σταμάτησε να λαμβάνει τα χρήματα από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, παρέδωσε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και παραιτήθηκε από το προνόμιο της βουλευτικής του σύνταξης. «Λειτούργησα με γνώμονα ότι, την ώρα που οι πολίτες είναι άνεργοι και μειώνοντας οι μισθοί τους, το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Μόνο με ριζικές ανατροπές δεν θα χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα το πολιτικό σύστημα» τονίζει μιλώντας στη «δημοκρατία» ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, πριν από λίγο καιρό κατέθεσε μια ακόμη ρηξικέλευθη πρόταση. Οι πλούσιοι βουλευτές, αυτοί που έχουν καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ, να λαμβάνουν για έναν, τουλάχιστον, χρόνο ως μισθό τον κατώτατο μισθό που λαμβάνουν σήμερα οι πολίτες, δηλαδή 430 ευρώ τον μήνα. «Η δημοκρατία μας κοστίζει πιο ακριβά απ’ ό,τι χρειάζεται. Εδώ και 10 μήνες έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που μειώνουν σημαντικά αυτό το κόστος. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Κάτι που μπορεί να γίνει με πολιτική απόφαση. Η αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά και με 200 βουλευτές. Εξάλλου και σήμερα με 300 βουλευτές η Βουλή δεν σφύζει ακριβώς από ζωή» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο κ. Μητσοτάκης.

Εκστρατεία και με Infographic!

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της απόφασής του για μια οικονομική-οικολογική προεκλογική εκστρατεία, επέλεξε να αντικαταστήσει το παραδοσιακό φυλλάδιο με το Infographic, ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας που χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό. Σήμερα, τo πρώτο Infographic Ελληνα πολιτικού είναι γεγονός. Σε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας σύντομα και παραστατικά την προσωπική, επαγγελματική και πολιτική του πορεία. Το Infographic έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ανάρτησης του χρονολογίου του στο facebook, κατατάσσοντάς τον στην πρωτοπορία των πολιτικών που ασχολούνται με τα social media.

Επιπλέον, την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το προεκλογικό βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κανάλι Kyriakos WebTv. Το βίντεο αυτό, που δημιουργήθηκε από εθελοντές, περιλαμβάνει τους βασικούς σταθμούς της πολιτικής του πορείας. Σε λιγότερο από δύο λεπτά αποτυπώνει τις βασικές θέσεις του για την οικονομία, τις πρωτοβουλίες του για το περιβάλλον και τις προτάσεις του για το πολιτικό σύστημα.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίαςΕίναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία...

Ψηφιακό… διαβατήριο σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Σε νέα εποχή περνούν τα αεροπορικά ταξίδια, υιοθετώντας νέους κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19Μετά το πάγωμα μηνών, τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζονται να περάσουν...

Θρίαμβος για το εμβόλιο της Moderna!

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ κανείς συμμετέχων δεν νόσησε βαριά!Αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του Covid-19 κατέθεσε η...

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από Ελ. Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,...

Λινού: Ανακριβείς οι αριθμοί των κρουσμάτων!

Επιβεβαίωση της κυριακάτικης δημοκρατίας για τη διπλή βάση επιδημιολογικών δεδομένων που υπονομεύει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγωνΠλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη...