Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Οι Τούρκοι εισβάλλουν στα καπνά της Θράκης

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Ο γιος του «Ντενκτάς της Θράκης» Αχμέτ Σαδίκ και κεντρικός «παίκτης» της Τουρκίας στη Θράκη Λεβέντ Σαδίκ δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι είναι έτοιμος να αγοράσει το χρέος της καπνοβιομηχανίας Μιχαηλίδη προς τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης!

Η «δημοκρατία» έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τον ρόλο του Λεβέντ Σαδίκ όσο και για τις προσπάθειες των τουρκικών καπνοβιομηχανιών να πατήσουν «πόδι» στα καπνά της Θράκης. Οπως ανέφερε ο Σαδίκ, προτίθεται να αγοράσει το χρέος της καπνοβιομηχανίας με αντάλλαγμα «τη συνεργασία του με την επιχείρηση στον τομέα της εμπορίας και της μεταποίησης καπνού στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Εβρου Εσάτ Χουσεΐν, η καπνοβιομηχανία Μιχαηλίδη οφείλει σχεδόν 2.000.000 ευρώ σε 780 καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, ενώ σε 5.000.000 ευρώ υπολογίζονται τα χρέη της σε καπνοπαραγωγούς άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Η δέσμευση

Η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι θα πληρώσει ως τις 15 Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση ο Λεβέντ Σαδίκ. Ο γιος του «Ντενκτάς της Θράκης» δραστηριοποιείται εξάλλου πάνω από 10 χρόνια στον τομέα της εμπορίας του βαμβακιού μέσω της εταιρίας DCD Trading, που διακινεί σχεδόν τη μισή παραγωγή του προϊόντος στην Ελλάδα!

Πρόσφατα ο Σαδίκ ανέλαβε καθήκοντα μάνατζερ στην εταιρία Μπασμά Α.Ε. της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Εβρου που εκπροσωπεί 6.820 παραγωγούς στην περιοχή με ετήσια παραγωγή 7.500 τόνους καπνού.

Η δυναμική

Πηγές της «δημοκρατίας» αναφέρουν ότι πλέον ο «επιχειρηματίας» Λεβέντ Σαδίκ αποκτά τεράστια δυναμική στη Θράκη, καθώς χιλιάδες οικογένειες καπνοπαραγωγών θα εξαρτώνται οικονομικά από τον ίδιο.

Μάλιστα, ο ίδιος συγκαλυμμένα πραγματοποιεί και μια τρίτη μεγάλη επένδυση στον τομέα της παραγωγής κερασιού στη Θράκη, καθώς είναι ο μεσάζων για αγορές μεγάλων εκτάσεων από την εταιρία Alara με έδρα την Προύσα. «Η Τουρκία έχει κατασκευάσει τον επιχειρηματία Σαδίκ ως δούρειο ίππο. Θα έρθει η στιγμή που ο Λεβέντ θα παίξει και το ισχυρό πολιτικό χαρτί του πατέρα του, ώστε να αναδειχθεί σε ηγέτη των τουρκόψυχων που εργάζονται για την προσάρτηση της δυτικής Θράκης στην Τουρκία» αναφέρει πρώην στρατιωτικός!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ