Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Οι ξενοδόχοι σε ανώμαλη προσγείωση

Απουσία στρατηγικής αερομεταφορών που οδηγεί στον αεροπορικό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος βλέπουν οι ξενοδόχοι της πόλης.

Την έντονη αγωνία της για τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του δεύτερου αερολιμένα της χώρας εκφράζει η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα σχέδια διεθνών αεροπορικών εταιριών να διακόψουν ή να μειώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης, τα σχέδια των αεροπορικών εταιριών στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης επηρεάστηκαν πρωτίστως από τον σκληρό ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και λιγότερο από την οικονομική κρίση που μαστίζει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

«Παρά το γεγονός ότι η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε επισημάνει πρώτη τον κίνδυνο, σήμερα βρίσκεται στην καθόλου ευχάριστη θέση να τονίσει για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στην Πολιτεία ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκοπεί το Αεροδρόμιο Μακεδονία από τον υπόλοιπο κόσμο» αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για ξεκάθαρη απουσία στρατηγικής αερομεταφορών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, κάτι «που δυσχεραίνει τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ενθαρρύνει σπασμωδικές κινήσεις με αναμφίβολα αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ryanair, η οποία επιδοτήθηκε αλόγιστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό». Η Ενωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι είναι ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, κάτι που έρχεται ενάντια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.

«Αν η Θεσσαλονίκη αποκλειστεί από αέρος, δεν θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της και να προσελκύσει περισσότερους εν δυνάμει επισκέπτες, την ώρα μάλιστα που οι ελπίδες για τόνωση της ελληνικής οικονομίας στρέφονται στον τουρισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ