Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Οι υπουργοί (σε άσχετα νομοσχέδια) κλείνουν εκκρεμότητες.Πάνω από 80 μέσα σε λίγες μέρες

Αρον άρον επιχειρούν οι υπουργοί να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις, καταθέτοντας περισσότερες από 80 τροπολογίες στα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Αποτέλεσμα αυτού λόγω της  χρονικής συγκυρίας και της μεγάλης πιθανότητας πρόωρων εκλογών είναι να δημιουργούνται «σκιές».

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με αυτή, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση ο διορισμός σε συνιστώμενες προσωπαγείς θέσεις διακριθέντων αθλητών καθώς και προσωπικού, ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών – ευεργετικών διατάξεων, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών, που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο, να αποσπώνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε ομοσπονδίες και εποπτευόμενους φορείς που εκπονούν προγράμματα σχετικά με τη διάδοση του ολυμπισμού.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται, παρατείνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων των ΝΠΙΔ (έληγαν την 31η Δεκεμβρίου 2014).
Την ίδια ώρα, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 το χρονικό διάστημα διαθεσιμότητας για υπαλλήλους του Δημοσίου, μόνιμους και αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση μετάταξης, χωρίς όμως δική τους υπαιτιότητα (εφόσον η διαθεσιμότητά τους είχε λήξει σε προγενέστερο χρόνο).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Οι κατηγορίες αυτές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφορούν αρκετές δεκάδες υπαλλήλων, οι οποίοι είτε είχαν υποθέσεις που τελεσιδίκησαν στη Δικαιοσύνη και σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης δυνατότητας αίτησης για επανατοποθέτηση είτε βγήκαν σε διαθεσιμότητα στη συνέχεια και πάλι σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης δυνατότητας αίτησης για επανατοποθέτηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ