Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Το 2014 θα επιτευχθεί ένα ακόμη ρεκόρ» στον τουρισμό

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά «θετικών μηνυμάτων» για την οικονομία, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση των αφίξεων των τουριστών την περσινή χρονιά, που αναμένεται να συνεχισθεί και εφέτος, «επιτυγχάνοντας ένα νέο ρεκόρ» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Αφήσαμε πίσω μας τις μεγάλες δυσκολίες» τόνισε η υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «η τάση αντιστρέφεται και θα δούμε την ελληνική οικονομία να αρχίζει φέτος να ανακάμπτει».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποκάλεσε την τουριστική βιομηχανία, η οποία αποτελεί το ένα έκτο του ΑΕΠ της χώρας, «ως την πρώτη ατμομηχανή που ξεκίνησε και άρχισε να ανασύρει την οικονομία από την εξαετή ύφεση».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «την Ελλάδα επισκέφθηκαν πέρυσι 18 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός ρεκόρ, καθώς εκτός από τους Γερμανούς και τους Βρετανούς τουρίστες, που αγνόησαν τις πρόσφατες εικόνες από την πληττόμενη από την κρίση χώρα, ήρθαν στην Ελλάδα και επισκέπτες από τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Βραζιλία».

Σύμφωνα με προβλέψεις παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας, φέτος θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τουριστών, υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι «τα μηνύματα από όλες τις αγορές μας είναι ιδιαίτερα θετικά, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι το 2014 θα επιτευχθεί ένα ακόμη ρεκόρ».

Όπως επισημαίνεται, οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού ταυτίζονται με εκείνες της ένωσης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, αναμένεται αύξηση στην προσέλευση τουριστών από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς, παρά τη μείωση των ετών της κρίσης, παραμένουν παραδοσιακές αγορές για την Ελλάδα. Από τη Γερμανία προέρχεται η πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ ακολουθούν η Βρετανία, η ΠΓΔΜ, η Γαλλία και η Ρωσία.

Σε ερώτηση εάν θα μειωθούν οι τουρίστες από τη Ρωσία, που έφθασαν πέρυσι στα 1,4 εκατ., εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της Ουκρανίας, η κ. Κεφαλογιάννη διατύπωσε την άποψη ότι «τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 παρατηρήθηκε αύξηση 12% στον αριθμό εκδόσεων ταξιδιωτικών θεωρήσεων στη Ρωσία, ένα μήνυμα που είναι σίγουρα ιδιαίτερα θετικό».

Τέλος, όπως σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, εκτός από τα έσοδα, ο τουρισμός αποτελεί μια «σημαντική πηγή επενδύσεων» στην πληττόμενη από την κρίση χώρα, καθώς σημαντικό μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υποδομών αποσκοπεί στην αύξηση του μεριδίου του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ.

Επίσης, έκανε αναφορά στις πρόσφατες αγορές «σημαντικών τουριστικών μονάδων» από ελληνικές και ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

πηγή: www.newsit.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ