Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ωνάσειο: Διόρθωση της αορτικής βαλβίδας (τώρα) με νέα τεχνική!

Ενας δακτύλιος από τιτάνιο επιδιορθώνει και επομένως διατηρεί τη φυσική βαλβίδα της καρδιάς του ασθενούς. Η νέα, ασφαλέστερη και περισσότερο αποτελεσματική μέθοδος εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από τους καρδιοχειρουργούς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αφορά τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας ή και διάταση – ανεύρυσμα της αορτικής ρίζας.

Σύμφωνα με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η πρωτοποριακή τεχνική δίνει τη δυνατότητα στον καρδιοχειρουργό, με τη χρήση ενός δακτυλίου από τιτάνιο, να επιδιορθώσει και επομένως να διατηρήσει τη φυσική βαλβίδα του ασθενούς.
Αξίζει να τονιστεί ότι η χρήση του δακτυλίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, επιτρέπει στην αορτική ρίζα να αποκτήσει και πάλι το σωστό μέγεθος, ενώ δεν επιτρέπει την επαναδιάτασή της.

Η διόρθωση της αορτικής βαλβίδας πλεονεκτεί έναντι της αντικατάστασης αυτής με μεταλλική βαλβίδα στην αποφυγή χρήσης μακροχρονίως αντιπηκτικών φαρμάκων. Οι πάσχοντες είναι συνήθως νέα άτομα, συχνά δε με οικογενείς αορτοπάθειες ή σπανιότερα με κληρονομούμενα σύνδρομα, τύπου Marfan, όπου επιβάλλεται η εμφύτευση μεταλλικής βαλβίδας.

Σημειώνεται ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο είναι από τα λίγα εξειδικευμένα καρδιοχειρουργικά κέντρα στην Ευρώπη που εφαρμόζουν τη μέθοδο αυτή και το πρώτο θεραπευτήριο στη χώρα μας όπου ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί στην εν λόγω πρωτοποριακή νέα τεχνική.

Ρ. Μ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ