Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ονειρα για κάλπες το 2013 κάνει τώρα και ο Μόσιαλος!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Καλά κρατούν τα «μαχαιρώματα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του και τους δελφίνους να προσπαθούν να βρουν τον… βηματισμό τους μετά την προτροπή του για αναβολή των εκλογών, η οποία ερμηνεύτηκε από κάποιους ως αναβολή της αντικατάστασής του στην ηγεσία του κόμματος.

Μετά το ραντεβού του με τον Α. Λοβέρδο, ο Ευ. Βενιζέλος είδε χθες την Αννα Διαμαντοπούλου -η οποία συναντά σήμερα τον κ. Λοβέρδο για το μέλλον της «εσωτερικής τρόικας»- στο γραφείο του στη Ζαλοκώστα και μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής θα συναντήσει τον Γ. Παπανδρέου. Συνεργάτες του επιμένουν ότι θα μιλήσει… τελευταίος, ενώ είναι γνωστό ότι δεν επιθυμεί πολλούς υποψηφίους και παρόντα στην κούρσα τον κ. Παπανδρέου. Ο τελευταίος αναμένεται να συγκαλέσει Πολιτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα και να εξαγγείλει «πορεία προς τον λαό», ξεκινώντας αμέσως μετά -προτού αποκαλύψει τι πρόκειται να κάνει εκείνος- συζητήσεις στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα. Πρόκειται ακόμη να προσδιορίσει τις διαδικασίες, όπως την εκλογή προέδρου, μετά τη δανειακή σύμβαση. Συνεργάτες του πάντως επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποχωρήσει, θέτοντας όμως τους δικούς του όρους.

Συλλογικές διαδικασίες βάσης, χωρίς αναβολές και με τον Γ. Παπανδρέου να αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες ζήτησε χθες ο Μ. Παπαϊωάννου. Αντίθετα, άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παραδεχόμενη ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη. «Τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο» ζήτησε ο Ηλ. Μόσιαλος να μείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ανακαλύπτοντας τώρα νομιμοποίηση για εκλογές και το 2013 (!). «Σενάρια συνωμοσίας» και ειρωνεία απέδωσε στον Χ. Καστανίδη και στους «12» συνολικά.

Σε δηλώσεις τους τρεις νέοι βουλευτές, οι Θ. Οικονόμου, Φρ. Παρασύρης και Οδ. Βουδούρης, εκτίμησαν ότι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση του PSI την άνοιξη. Για το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν διάλογο, με έμφαση στην ταυτότητα του κόμματος, λέγοντας «ναι» στην ενότητα, αλλά χωρίς να είναι αυτοσκοπός. «Δεν είμαστε λαγοί κανενός» υποστήριξαν, σημειώνοντας ότι ίσως την «κρίσιμη στιγμή» να ακολουθήσουν διαφορετικό υποψήφιο. «Παραλάβαμε μια ωρολογιακή βόμβα και πετύχαμε να μην εκραγεί, όχι όμως και να απασφαλιστεί» είπαν για την κυβέρνηση Παπανδρέου, απαντώντας όμως στον ίδιο ότι «τα συμφέροντα κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν το ίδιο». Ζήτησαν κατάργηση του σταυρού προτίμησης, ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού, όριο βουλευτικών θητειών, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», μέγιστο εισόδημα για τους ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους κ.ά.

Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και ριζική ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς ζήτησε ο Μ. Ανδρουλάκης, ενώ «αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε» διεμήνυσε στο ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Πρωτόπαπας, ζητώντας «αναβάπτιση» του κόμματος πριν από τις εκλογές. Διαδικασίες διαδοχής άμεσα ζήτησαν ακόμα οι Κ. Καρτάλης, Β. Τσόνογλου και Εύα Καϊλή, ενώ «Δαντόν» του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον Χ. Καστανίδη ο Γ. Λιάνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο ΠΑΣΟΚ αξίζει πανωλεθρία.


Χαράτσι από την Ιποποκράτους στα μέλη του ΠΑΣΟΚ

Μετά το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο κόλπο μπαίνει και η Ιπποκράτους. Με την τελευταία εγκύκλιο επιβάλλει χαράτσια και στους οπαδούς και στα στελέχη της, με τη μορφή τιμοκαταλόγου για τις ετήσιες συνδρομές των μελών. Εκτός του ότι οι «τιμές» είναι τσουχτερές, εκείνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι οι αξιωματούχοι της Ιπποκράτους διέπονται από την ίδια εισπρακτική λογική και φυσικά δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Ζητούν ως συνδρομή από τα μέλη που είναι άνεργα 6 ευρώ, 12 ευρώ από τους αγρότες, εργάτες, μετανάστες, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχους και νέους έως 25 ετών, 24 ευρώ από όσους είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, 36 ευρώ από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους των τραπεζών. Τα έμμισθα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ για να παραμένουν μέλη του ΠΑΣΟΚ, 150 ευρώ οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, 200 ευρώ οι πρόεδροι και οι διοικητές δημόσιων οργανισμών, 200 ευρώ οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες και 400 ευρώ οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Το ερώτημα είναι ποιος λογικός άνθρωπος θα πλήρωνε τη σήμερον ημέρα για να είναι ΠΑΣΟΚ. Εκτός και αν βγει ο Καρχιμάκης και ισχυριστεί ότι συναντά ανθρώπους στον δρόμο που του λένε «για το κόμμα και τον μισθό μου θα δώσω».Οι μονομάχοι ξεσκονίζουν τη ζωή του αδελφού Νίκου!

Τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει ο «φάκελος διαδοχή» στο ΠΑΣΟΚ. Το νέο χόμπι των μονομάχων δεν είναι πλέον μαχαιρώματα, αλλά η συλλογή καυτών στοιχείων για «φακέλους» με περίεργες υποθέσεις. Στόχος όλων είναι την κρίσιμη ώρα να έχουν στα χέρια τους χαρτιά προς διαπραγμάτευση για να διασφαλιστούν και να «κλειδώσουν» θέσεις την επόμενη ημέρα. Πριν από λίγο καιρό προσκείμενοι στον τέως πρωθυπουργό και σε άλλους δελφίνους άρχισαν να ξεσκονίζουν τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του, που «ξεφτίλιζαν», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, την οικογένεια του κ. Παπανδρέου.

Οπως ανέφερε και το new post, στο στόχαστρο βρίσκονται φάκελοι με τη ζωή και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονται στα χέρια επιχειρηματιών και εκδοτών. Οι διαρροές που προήλθαν από ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των φακέλων αναφέρονται σε υποθέσεις που το περιεχόμενό τους ενδέχεται να κάψει πολλούς, αλλά και να φωτίσει αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την πρόσφατη διετία.

Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να έχει σχέσεις με διάφορους οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, έστω και αν ο ίδιος, όπως προσέθεταν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τον ρόλο του κοντά στον τέως πρωθυπουργό, είχε άλλο αντικείμενο στις συνεργασίες του.

Να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν οι ίδιες φήμες είχαν κυκλοφορήσει ξανά και είχαν φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας αναστάτωση στους τότε ενοίκους του.

Ισως εκεί κρύβεται το μυστικό των δηλώσεων του κ. Παπανδρέου περί συμφερόντων που ήθελαν να τον ανατρέψουν.

Από τη μεριά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Η εμπειρία του, καθώς έχει περάσει από θέσεις-κλειδιά, αλλά και οι επαφές που έχει με ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε στοιχεία αποτελούν ένα «όπλο» του, που, αν χρειαστεί, θα το χρησιμοποιήσει την ώρα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αριστεροί δεν έχουν ιερό και όσιο!

Ενόχλησαν συριζαίους και Γιάνη τα στρατιωτικά, θρησκευτικά σύμβολα που προβλήθηκαν στη Βουλή Δείχνοντας γι' άλλη μια φορά ότι δεν έχουν ιερό και όσιο, όπως λέει...

Υπαίθριο νοσοκομείο εκστρατείας στήνουν στη Θεσσαλονίκη

Επιστρατεύονται αντίσκηνα και κοντέινερ για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες νοσηλείας Στα όριά τους βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, λόγω της σφοδρότητας με την οποία...

Η ώρα των απολογιών για τους 12 απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο επιχειρηματίας στους δικαστές: «Γι’ αυτούς που έχουν μεταμεληθεί, δείξετε επιείκεια» Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την απαγωγή του 56χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη,...

Έκλεψαν τα παπούτσια και την ολυμπιακή δάδα του Τσαπατάκη

Θύμα διάρρηξης στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη έπεσε ο Ελληνας παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης. Ο ίδιος, με ένα Instagram story του, αποκάλυψε πως...

«Ελλάδα 2021» και η οργάνωση της συλλογικής μνήμης

Η καθ' όλα θεμιτή πρωτοβουλία εκ μέρους της Πολιτείας για τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική...