Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Οπισθεν για την πώληση των ΕΛ.ΤΑ!

«Στον πάγο» έβαλε την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας στρατηγικής των ΕΛ.ΤΑ., ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι το προσωπικό του οργανισμού θα εξαιρεθεί από την κινητικότητα και ότι η ιδιωτικοποίηση μετατίθεται για το απώτερο μέλλον. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δεύτερο Μνημόνιο, ο διαγωνισμός για την πώληση των ΕΛ.ΤΑ. έπρεπε να ξεκινήσει εντός του 2013, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το επίπεδο προετοιμασίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Κατά τον υπουργό Υποδομών: «Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται πολλή προσοχή, μεγάλη προπαρασκευή και ωριμότητα για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο στάδιο της αποκρατικοποίησης». Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε: «Η δική μου κατεύθυνση είναι να προβούμε σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εταιρία, να αποκτήσει την αξία που απαιτείται, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης».

Παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι δανειστές (τα οποία σπανίως τηρούνται) ο υπουργός Υποδομών θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ «δεν αφορά το άμεσο παρόν και μέλλον» και ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας». Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη «η μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση, αλλά η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάκτηση της αξίας της εταιρίας». Ο ίδιος προέβλεψε ότι, αν γίνουν οι αλλαγές, η εταιρία «θα απογειωθεί».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και τόνισε ότι η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά τα ΕΛ.ΤΑ. ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Στη νέα σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο» απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC). Σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ, ο πολίτης συνδέεται με το δικτυακό τόπο των ΕΛΤΑ.

Φρένο στη σύμβαση για Παλιούρι Χαλκιδικής

Μπλόκο στη σύμβαση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη για την πώληση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, επειδή θεώρησε ότι η συμφωνία περιέχει λάθη σε σχέση με την επιφάνεια που θα μπορούσε να δομήσει ο επενδυτής. Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε επικρατήσει με προσφορά ύψους 14.000.000 ευρώ η Dοnskoy Tabak, η οποία φέρεται ότι προωθεί επένδυση 80.000.000 ευρώ σε 322 στρέμματα του Νοτίου Παλιουρίου για την κατασκευή κατοικιών και βιλών, καθώς και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ