Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

«Ωρα μηδέν» για τη Σχολή της Κέρκυρας

Στον… αέρα βρίσκεται η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) κάνει κινήσεις που οδηγούν στο κλείσιμό της, παρά τις περί του αντιθέτου… δεσμεύσεις της. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του οργανισμού Λοΐζος Σορωνιάτης, με έγγραφό του, κατήγγειλε (εννέα χρόνια πριν από τη λήξη της) μονομερώς τη σύμβαση (με εξώδικη δήλωση) με την επιχείρηση, στις εγκαταστάσεις της οποίας λειτουργούσε η σχολή, ανακοινώνοντας ότι αυτή λήγει στις 30 Ιουνίου!

«Από τη στιγμή που δεν έχει εξευρεθεί εναλλακτική λύση για την εγκατάσταση της σχολής, για μένα η καταγγελία αυτή σημαίνει κλείσιμό (!) της» εκτιμά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, θυμίζοντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Σορωνιάτη, κατά τη συνάντησή τους πριν από 15 μέρες, για συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

Η αθέτηση αυτής της δέσμευσης υποχρέωσε τον κ. Σπύρου να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τη διοίκηση του ΟΤΕΚ: «Η ασυνέπεια λόγων και πράξεων και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι αυτό της τουριστικής εκπαίδευσης, σε μια περιοχή που κρατούσε τα σκήπτρα του τουρισμού από τη δεκαετία του ’60, πλήττει εκατοντάδες σπουδαστές -αδύναμους οικονομικά-, αλλά και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού. Εξέφρασα άμεσα στον κ. Σορωνιάτη την αναγκαιότητα μείωσης κάποιων εξόδων, όπως όφειλε κι εκείνος να κατανοήσει ότι η τουριστική εκπαίδευση είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Του είχα ζητήσει, όχι μόνον να μην κλείσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, αντίθετα, μάλιστα, αναφέρθηκα στην καθυστέρηση που υπήρχε στην έναρξη των μαθημάτων και στην ανάγκη προσθήκης επιπλέον ειδικοτήτων».

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, του επιρρίπτει ευθύνες για την εξέλιξη αυτή, τον κατηγορεί ότι απαξιώνει το νησί, αδιαφορεί για τους οικονομικά αδύνατους σπουδαστές και, επικαλούμενος μείωση εξόδων, υποβαθμίζει την τουριστική εκπαίδευση.

Επίσης, του ζητεί να δώσει οικονομικά στοιχεία από τη λειτουργία τουριστικών σχολών σε άλλες πόλεις, και μάλιστα από εκείνες που στεγάζονται σε δημόσια κτίρια, για να σημειώσει ότι το κόστος για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας δεν είναι τόσο υψηλό.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει ακόμη επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΤΕΚ, αφενός για να του υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις του και αφετέρου για να του τονίσει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κλείσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ