Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Οργή και για αγανάκτιση στην αποκλεισμένη Σαμοθράκη!

Κωμικοτραγικά τα όσα διαδραματίζονται με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και τον δεξαμενισμό του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ

Την έντονη αντίδραση και τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας της Σαμοθράκης για τις συνεχείς αναβολές στη συντήρηση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ που έχει ως αποτέλεσμα το νησί να είναι αποκλεισμένο, εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας.
Στην επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος προς τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι αναβάλλεται συνεχώς η συντήρηση του πλοίου και δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το νησί παραμένει αποκλεισμένο από το ηπειρωτικό τμήμα του Έβρου και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο δήμαρχος, στην ίδια επιστολή, που κοινοποίησε στα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και στους βουλευτές του Έβρου υπογραμμίζει ότι «οι συνεχείς τροποποιήσεις στην ημερομηνία συντήρησης του πλοίου και συνεπώς οι συνεχιζόμενες τροποποιήσεις δρομολογίων έχουν επιφέρει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στους κατοίκους της Σαμοθράκης, ενώ το γεγονός παρακωλύει την εξέλιξη κάθε είδους ιδιωτικής ή δημόσιας εργασίας αφού το νησί εξαρτάται πλήρως από την σύνδεσή του με την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

«Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους φορείς», συνεχίζει ο κ. Βίτσας στην επιστολή του, «ότι η Σαμοθράκη συνδέεται μόνο ακτοπλοϊκά (όχι αεροπορικά), μόνο με ένα συγκοινωνιακό μέσο (πλοίο) και μόνο με ένα πλοίο (ΣΑΟΣ ΙΙ). Αυτός είναι και ο λόγος που θα έπρεπε το αίτημα της Ν.Ε. να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση και να τυγχάνει προνομιακής ή τουλάχιστον αξιόπιστης μεταχείρισης και να μην αποτελεί εμπόδιο στη ζωή των κατοίκων ενός ολόκληρου νησιού, ο άστοχος ή έκτακτος προγραμματισμός ενός φορέα».

Πηγή:AMΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ