Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Οργή της ΕΙΗΕΑ κατά της Αργος που διέκοψε την έγκαιρη διανομή του Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Τη μονομερή ενέργεια της Αργος να διακόψει την έγκαιρη διανομή του Τύπου στη Θεσσαλονίκη στηλιτεύει η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών……και καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης από το αδιέξοδο και την ουσιαστική διάλυση της διανομής των εφημερίδων.

«Η ΕΙΗΕΑ ανακοινώνει δημόσια τα ακόλουθα: Μετά και την τελευταία εξέλιξη της διακοπής της έγκαιρης διανομής του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, εξέλιξη η οποία αποτελεί άλλη μια μονομερή ενέργεια της Αργος, η οποία δεν προσπάθησε να τηρήσει ούτε τα προσχήματα κάνοντας διάλογο ή διαβούλευση με τους εκδότες για την εξεύρεση λύσεως, είναι ηλίου φαεινότερα τα εξής:

Η Αργος δεν αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα τα έντυπα να βρίσκονται εγκαίρως στα σημεία πώλησης.

Γίνεται κατανοητό ότι αγνοεί τις βασικές αρχές της διανομής ή, για κάποιον λόγο, δεν την ενδιαφέρουν.

Είναι, πλέον, αντιληπτό ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση του πρακτορείου οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα των μετόχων και της διοικήσεώς του να μπορέσουν να διαμορφώσουν τέτοιες συνθήκες, ώστε να βελτιωθούν οι όροι της διανομής και, ως εκ τούτου, και η οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

Είναι προφανές ότι το πλάνο των περικοπών που ακολουθείται οδηγεί νομοτελειακά στην καταστροφή των εκδοτικών επιχειρήσεων και στην απαξίωση των εκδοτικών προϊόντων.

Με δεδομένο πλέον ότι ολόκληρες περιοχές της χώρας μας δεν παραλαμβάνουν Τύπο καθόλου ή έστω εγκαίρως, πολύ σύντομα το υπέρτατο αγαθό της έντυπης ενημέρωσης θα αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο με σκοπό να εξευρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και να αποφευχθεί το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούμεθα.

Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να υπερασπισθεί επαρκώς την ανεξάρτητη και απρόσκοπτη διανομή του Τύπου.

Ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση να το πράξει πριν να είναι πολύ αργά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ