Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Οριστικά εκτός οι 16 αντάρτες

Με 300 ευρώ ανά χείρας από χθες όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι της Ν.Δ. προσέρχονται στις Νομαρχιακές Οργανώσεις για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Στη Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι αναμένουν πληθώρα υποψηφιοτήτων, κυρίως από νέα πρόσωπα που θέλουν να μπουν στους «γαλάζιους» συνδυασμούς.

Παράλληλα, εκτός ψηφοδελτίων μένουν οριστικά όσοι δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους (δηλαδή οι 16 βουλευτές), αλλά και όσοι πρώην βουλευτές δεν έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση αναδρομικών. Οπως επίσης είχε τονίσει ο Α. Λυκουρέντζος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε διαφοροποιήσεις από εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Ορισμένοι μάλιστα υποψήφιοι βουλευτές, σε βάρος του αγώνα των βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αγωνίζονται να στηριχτούν στον λαό οι αποφάσεις της ηγεσίας, δηλώνουν ότι, αν ήταν εκείνοι βουλευτές, δεν θα ψήφιζαν τους εφαρμοστικούς νόμους. Τους ενημερώνω ότι με αυτήν τη συμπεριφορά δεν έχουν θέση στους συνδυασμούς της παράταξής μας».

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται -για να μπορούν να είναι υποψήφιοι- οι ενδιαφερόμενοι τα καταθέτουν στις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, με εξαίρεση τους υποψήφιους υποψήφιους βουλευτές που σκοπεύουν να πολιτευτούν στην Α’ και Β’ Αθηνών, και στη Β’ Πειραιώς και Αττικής, οι οποίοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ., και τους υποψηφίους για τις περιφέρειες Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρέπει να τα υποβάλουν στη Διοικούσα της Ν.Δ.

Οι νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτοδικαίως στα ψηφοδέλτια του κόμματος, εάν το επιθυμούν, ενώ οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ που τυχόν είναι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

– Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

– Εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής, πρέπει να καταθέσει δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα. Σε περίπτωση που έχει ήδη ασκηθεί η σχετική αξίωση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, πρέπει να προσκομισθεί επικυρωμένο αντίγραφο της δήλωσης που κατατέθηκε στη γραμματεία του δικαστηρίου περί παραίτησης του προσφεύγοντος από το δικαίωμα και το δικόγραφο.

– Το αργότερο έως τις 20.00 της 15ης Μαρτίου, τα κατά περίπτωση αρμόδια κομματικά όργανα θα αποστείλουν με e-mail τις λίστες στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.

– Η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, θα καταρτίσει τον πίνακα υποψηφίων για κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας και θα εισηγηθεί σχετικά στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Νίκος Ελευθερόγλου


Εντολή Σαμαρά: Βγείτε από τα γραφεία σας για να πλησιάστε τον κόσμο

«Ξεκινάμε για να πετύχουμε την αυτοδυναμία. Βγείτε από τα γραφεία και πλησιάστε τον λαό». Αυτή είναι η οδηγία που δόθηκε σε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., που το Σαββατοκύριακο θα εξορμήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήρε η Πολιτική Επιτροπή στη συνεδρίαση που έγινε την Κυριακή, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Στη Ν.Δ. πλέον έχουν ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τον αντίπαλο του Αντώνη Σαμαρά, που θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Γι’ αυτό και ανεβάζουν στροφές σε μια προσπάθεια να πετύχουν τον στόχο που έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Για το θέμα που αφορά τον κ. Βενιζέλο, στη Ν.Δ., όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» (5-2-12), στη Συγγρού, εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να ξεσκονίζουν τους σκελετούς του, ώστε πολύ σύντομα όλα να είναι έτοιμα για την εξουδετέρωσή του, από το θέμα της βασιλικής περιουσίας -το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε τον τέως βασιλιά- μέχρι τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τα… ρουσφέτια του πολυνομοσχεδίου.

Ηδη το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού αποκωδικοποιεί το πλούσιο αρχείο το οποίο έχει δηλώσεις και βίντεο του Ευάγγελου Βενιζέλου, επικεντρώνοντας όχι μόνο στην επικοινωνιακή της καμπάνια, αλλά και στα επόμενα βήματά της προς έναν στόχο.

Χαρακτηριστικά επικεντρώνεται στις «γκάφες» του… ύπαρχου με το που πάτησε το πόδι του στο υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η αναφορά που έκανε ο κ. Σαμαράς στην προχθεσινή ομιλία του, αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «όλοι στήριξαν πλήρως όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την προηγούμενη διετία.

Υπήρχαν κι αυτοί που μας διαβεβαίωναν ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2011. Υπήρχαν κι αυτοί που μας έλεγαν ότι έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρυσι τον Ιούνιο. Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως! Αυτή είναι η “υπευθυνότητα” με την οποία θέλουν κάποιοι να συγκυβερνήσω; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!»

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ