Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ωθηση στην τοπική κοινωνία!

«Η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Αργος αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον δήμο μας και αναβαθμίζει συνολικά τον τόπο μας». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη «δημοκρατία», που παρουσίασε πρώτη τις πληροφορίες για μεταφορά της σχολής από το Τολό που στεγάζεται σήμερα, υπό την απειλή της κατάργησης.

Ο κ. Καμπόσος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, δηλώνοντας ότι:

«200 σπουδαστές από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι εδώ, δίνοντας νέα ώθηση στην τοπική οικονομία». Ο ίδιος παρέθεσε τις ενέργειές του προς τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) όταν πληροφορήθηκε ότι η σχολή κινδυνεύει να κλείσει. Αποτέλεσμα ήταν να έλθει προ ημερών στο Αργος ο διοικητής του οργανισμού, μαζί με τα στελέχη του να επισκεφθεί το προτεινόμενο προς στέγαση της σχολής κτίριο του δήμου και να συμφωνήσει για τη μετεγκατάσταση.

«Αποδεικνύουμε πως για την πρόοδο αξιοποιούμε διαθέσιμα κτίρια και δεν χρειάζεται να προβούμε σε κανενός είδους δανεισμό! Οπως προέκυψε, έπειτα από εξέταση των χώρων και σχετική αλληλογραφία με τον ΟΤΕΚ, προχωράμε να λύσουμε τα επιμέρους τεχνικά θέματα» επισήμανε ο Δημήτρης Καμπόσος.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στην αναμενόμενη θετική επίδραση της λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων -είναι η μοναδική του είδους στην Πελοπόννησο- στην τοπική οικονομία. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Η οικονομία του δήμου αναδιαρθρώνεται και αναβαθμίζεται. Την ίδια στιγμή που σχολές κλείνουν και πόλεις συρρικνώνονται οικονομικά, το Αργος περνά σε μια αναπτυξιακή αντεπίθεση. Διεκδικεί και κερδίζει σε όφελος των δημοτών, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αργους-Μυκηνών ενημέρωσε και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τις εξελίξεις για τη μεταφορά της σχολής.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ