Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Π. Γερουλάνος: Πρέπει να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι ακαδημαϊκοί παραγωγοί, πολιτικοί

Για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι νέες συλλογικότητες και με θέμα «Ανάπτυξη και Συνεργασία» μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Δυτικής Ελλάδας ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Tην εξουσία δεν πρέπει να περιμένεις να στη δώσει οικειοθελώς αυτός που την κρατάει στα χέρια του.

Πρέπει να τη διεκδικήσεις με σχέδιο, συλλογικά και με κάθε δυνατό, νόμιμο μέσο. Και από μια τέτοια προσπάθεια μόνο καλά μπορούν να βγουν. Διότι τέτοιες προσπάθειες, τέτοιοι αγώνες χτίζουν νέες συλλογικότητες. Οι νέες συλλογικότητες δημιουργούν νέες δυνατότητες. Και με νέες δυνατότητες δεν υπάρχει τέλος στο τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνας».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι «από το χωράφι στο ράφι, αν θέλουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα της ποιότητας, που θα αποδώσει αυτά που αξίζει σε όσους συμβάλλουν σε αυτή. Θα πρέπει να συνεργαστούμε πάνω σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα δώσει προοπτική σε όλους τους εμπλεκομένους. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι παραγωγοί, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί με κοινούς στόχους και φιλοδοξίες για τον τόπο μας. Διότι μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Δεν υπάρχει τρόπος να ωραιοποιήσουμε το λάθος μας. Μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη». Και ο κ. Γερουλάνος κατέληξε, τονίζοντας: «Μίλησα στην Πάτρα για ένα σχέδιο ελληνικό, συνεργατικό και αναπτρεπτικό. Θα το εξειδικεύσω για την Καρδίτσα.

Αυτό που χρειάζεται να δουλέψουμε στην Καρδίτσα είναι ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης, που έχει τρία χαρακτηριστικά:
1. Επενδύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
2. Βασίζεται στη συνεργασία όλων όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της και
3. διεκδικεί πραγματική εξουσία από το κεντρικό κράτος.

Και να δουλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε από την αρχή σωστούς συνεταιρισμούς, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει την παραγωγική διαδικασία και μαζί την οικονομία της περιοχής».

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ