Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Παγκόσμια αναγνώριση για το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ!

«Κόντρα» στις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας και στο σχέδιο «Αθηνά» φαίνεται ότι πηγαίνει το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει για το 2013 την πρώτη θέση στην Ελλάδα και εξέχουσα στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην έκθεση με τίτλο «Τα ελληνικά πανεπιστήμια, ΤΕΙ και άλλες εκπαιδευτικές δομές στις διεθνείς λίστες ταξινόμησης (ranking)», το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης τοποθετείται στο 10% των κορυφαίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατακτά την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας!

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από πολλά ΑΕΙ όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ελληνικό Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος αναφέρει ότι «η διάκριση οφείλεται στις αδιάκοπες προσπάθειες του προσωπικού του, που με τις διεθνείς συνεργασίες και τις επιστημονικές συνέργειες που έχει αναπτύξει κατάφερε να εδραιώσει το ίδρυμα σε μία από τις κορυφαίες θέσεις διεθνώς και μάλιστα, εν μέσω τεράστιων δυσκολιών, μεγάλων περικοπών στη χρηματοδότησή του, αλλά και την άμεση απειλή για τη διάλυσή του μέσω του σχεδίου Αθηνά».

Μάλιστα, η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σχολιάζει με βάση τα παραπάνω στοιχεία την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συνένωση με το ΤΕΙ Σερρών, το οποίο βρίσκεται 2.900 θέσεις (!) χαμηλότερα στη σχετική κατάταξη, ή με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται περίπου 2.000 θέσεις χαμηλότερα από αυτό της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ