Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Παιχνίδι και ακολουθίες για μαθητές στις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας

Κινηματογραφικές προβολές, παιχνίδια στην πισίνα, ποδόσφαιρο, τραγούδι, αλλά και πρωινές ακολουθίες, προσευχή και εργαστήρια αγιογραφίας ή κατασκευής βιτρό περιλαμβάνει το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ετοιμάζονται να υποδεχθούν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από τις 20 Ιουνίου έως τις 4 Αυγούστου. Στις θερινές κατασκηνώσεις της Εκκλησίας, στη θέση Μαρσόρη στον Αυλώνα Αττικής, θα φιλοξενηθούν συνολικά 150 παιδιά, χωρισμένα σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους.
Από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής κορίτσια που πηγαίνουν στο δημοτικό, ενώ θα ακολουθήσουν αγόρια δημοτικού (1-12 Ιουλίου), αγόρια γυμνασίου –  λυκείου (12-23 Ιουλίου) και κορίτσια γυμνασίου – λυκείου (23 Ιουλίου-4 Αυγούστου).

«Εκτός από τη θεία λειτουργία, την πρωινή προσευχή και τις υπόλοιπες θρησκευτικές εκδηλώσεις, υπάρχουν επίσης δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, επισκέψεις σε ιππικούς ομίλους, ημερήσιες εκδρομές, εργαστήρια κατασκευής ψηφιδωτών, βιτρό ή αναμνηστικών και… μπόλικο παιχνίδι» λέει στη «δημοκρατία» ο υπεύθυνος του προγράμματος, πατέρας Αντώνιος Μπεζαΐτης.
Το κόστος συμμετοχής δεν ξεπερνάει τα 90 ευρώ ανά παιδί για 12 ημέρες (δηλαδή 7,5 ευρώ ημερησίως), ενώ σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των οικογενειών με περισσότερα παιδιά η τιμή πέφτει στα 60 ευρώ για το δεύτερο και στα 30 ευρώ για το τρίτο. «Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους για διακοπές» σημειώνει ο ίδιος.

Η επιλογή των παιδιών γίνεται με σειρά προτεραιότητας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν αιτήσεις ακόμα και μία ημέρα πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν καλυφθεί έως τότε οι θέσεις. Τα σχετικά έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (www.neotita.gr), αλλά και στις κατά τόπους ενορίες. Περισσότερες πληροφορίες για τις θερινές κατασκηνώσεις δίνονται στα τηλέφωνα 2130184437 και 2130184438.

Γερ. Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ