Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Παιχνίδια Παπαδήμου στην Ακαδημία

Δηλώνει στον Γαβρόγλου ότι «δυσφορεί» με την αντίθεση του ιδρύματος στον νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ

Ποικίλες αντιδράσεις, που έφτασαν ακόμα και στο εσωτερικό της Ακαδημίας Αθηνών, προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Την περασμένη εβδομάδα το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας είχε εκφράσει επισήμως την αντίθεσή του στις δρομολογούμενες ρυθμίσεις.

Ωστόσο η θέση αυτή δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Λουκά Παπαδήμο, που -όπως ακούγεται στους διαδρόμους του νεοκλασικού μεγάρου- δυσφόρησε έντονα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, που εξακολουθεί να παίζει το δικό του παιχνίδι και έχει τη δική του προσωπική στρατηγική, φέρεται ότι διατύπωσε την αντίθεσή του αυτή και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στην ομάδα των πανεπιστημίων που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το περιεχόμενο της ρύθμισης προστέθηκε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που το χαρακτήρισε οπισθοδρομικό για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του πανεπιστημίου, ενώ τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στο πανεπιστήμιο και πιθανώς να το οδηγήσουν σε αδυναμία λειτουργίας κρούει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται έως σήμερα, στις 14.00, η δημόσια διαβούλευση στην ανοιχτή διακυβέρνηση για το νομοσχέδιο. Μέχρι χθες το απόγευμα τα σχόλια είχαν φτάσει τα 749. Την «πρωτιά» έχει το Αρθρο 46 – Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και επαγγελματική κατοχύρωση αποφοίτων, με περισσότερα από 145 σχόλια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ