Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Παιδικοί σταθμοί: Ούτε ένας εκτός!

Με τρεις κινήσεις της κυβέρνησης «κλείδωσαν» όλες οι θέσεις παιδιών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ετσι για πρώτη φορά θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει, ώστε να βοηθηθούν οι οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να πληρώνουν και τα έξοδα ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ήδη σε συνεργασία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, βρήκε κονδύλια ώστε να καλυφθούν σχεδόν όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δύο κονδύλια, το ένα από το πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» στο «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ), του υπουργείου Εργασίας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς ύψους 15.000.000 ευρώ (η συνολική συμμετοχή έφτασε τα 65.000.000 ευρώ), και το άλλο από το υπουργείο Υγείας, ύψους και αυτό 15.000.000 ευρώ, καλύπτουν 10.600 αιτήσεις, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό στις 70.600.

Το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος»

Να σημειώσουμε ότι πέρυσι το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος» είχε καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης για 3.000 παιδιά, κάτι που θα συμβεί και φέτος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακούφιση πολλών οικογενειών.

Μάλιστα οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί φτάνουν τις 71.323, ενώ μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις βρέθηκε τελικά λύση και για τα 723 παιδιά που φαινόταν ότι έμεναν εκτός.

Τέλος, πριν από λίγα 24ωρα είχαν ανακοινωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα ονόματα των παιδιών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2013-14.

Τα τελικά αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, η οποία είναι και ο φορέας που είχε αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης, ενώ, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών ανέρχεται στα 56.977.

Οπως επισημαίνεται από την ΕΕΤΑΑ, οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων γυναικών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ έως την Παρασκευή 30/8/2013.

Οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους έως και τις 13/9/2013.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ