Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Παίζουν με τις λέξεις στα ΕΛ.ΤΑ.

Τι απαντά η διοίκηση του οργανισμού στο δημοσίευμα για τους μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές 

Ολες οι διαδικασίες προμηθειών υλικών ή υπηρεσιών διενεργούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. με πλήρη σεβασμό των νόμων και των κανονισμών, και πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρίας» υποστηρίζει η διοίκηση του οργανισμού με επιστολή προς τη «δημοκρατία». Αφορμή για την επιστολή ήταν ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση αγοράζει μεταχειρισμένο εξοπλισμό τεχνολογίας σε τιμή που είναι σχεδόν ίδια με την τιμή που είχε προσφερθεί για πενταετή μίσθωση καινούργιου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η προσφορά της Eurobank για 5ετή μίσθωση καινούργιου εξοπλισμού απερρίφθη από τους προκατόχους, επειδή «δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο» για να δεχθούν τα ΕΛ.ΤΑ. τέτοια προσφορά. Υποστηρίζει, επίσης, πως οι υπολογιστές δεν είναι «μεταχειρισμένοι», αλλά «ανακατασκευασμένοι» και «με βάση διεθνή πρότυπα». Η «δημοκρατία» έχει στα χέρια της τα υπηρεσιακά σημειώματα που αναφέρονται τόσο στην προσφορά της Eurobank όσο και στο κόστος και τις προδιαγραφές του νέου εξοπλισμού.
Επειδή εμείς δεν παίζουμε με τις λέξεις, καλούμε τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να ξαναδιαβάσει το ρεπορτάζ. Θα διαπιστώσει πως περιγράφουμε, με ακρίβεια, τι ακριβώς συνέβη. Οι αναγνώστες και οι φορολογούμενοι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η επιστολή

Η επιστολή’ που υπογράφεται από την πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ. Ευφρ. Σταυράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Ζαρολιάγγη, έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 16ης Νοεμβρίου 2016 με πρωτοσέλιδο τίτλο “Σκάνδαλο στα ΕΛ.ΤΑ.” σας δηλώνουμε τα εξής:
Ολες οι διαδικασίες προμηθειών υλικών ή υπηρεσιών διενεργούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. με πλήρη σεβασμό των νόμων και των κανονισμών και πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας.
Το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας σας είναι ψευδές.
Καμία πτυχή του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ειδικότερα, η σημερινή διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων δεν απέρριψε προσφορά της Τράπεζας Eurobank, διότι ποτέ δεν έλαβε τέτοια προσφορά. Η σημερινή διοίκηση αναζήτησε τη “θρυλούμενη” προσφορά της Eurobank και διαπίστωσε ότι υπήρξε μια τέτοια πρόταση προς την προηγούμενη διοίκηση, την οποία η προηγούμενη διοίκηση δεν υλοποίησε, προχωρώντας στη διενέργεια διαγωνισμού, δεδομένου ότι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τέτοιου είδους και ύψους απευθείας αναθέσεις.
Η σημερινή διοίκηση ματαίωσε τον παραπάνω διαγωνισμό, με έναν συμμετέχοντα, όπου η προσφορά για το σετ θυρίδας για 5ετή μίσθωση (leasing) ξεπερνούσε τα 1.400 ευρώ.
Στη συνέχεια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προκήρυξαν ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό και αποφάσισαν την προμήθεια σετ θυρίδας συναλλαγής (PC, οθόνη, scanner, εκτυπωτής ρολού, εκτυπωτής τραπεζικών βιβλιαρίων) στην τιμή των 1.034 ευρώ το σετ. Από τον εξοπλισμό του σετ, το PC και μόνο θα μπορούσε να είναι ανακατασκευασμένο βάσει διεθνών προτύπων και με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και όχι “μεταχειρισμένο”, εξασφαλίζοντας μεγάλη οικονομία για τα ΕΛ.ΤΑ. και αξιόπιστη λύση.
Τέλος, το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και πλήττει το “επιχειρείν” τους, καθώς λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ανταγωνισμού, σε μια απελευθερωμένη και έντονα ανταγωνιστική ταχυδρομική αγορά.
Στόχος της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι η εξυπηρέτηση όλων, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, με την πλήρη αυτοματοποίηση όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων, δράση η οποία αδικαιολόγητα έχει καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ήδη υλοποιείται.
Επειτα από τα παραπάνω, παρακαλείσθε για τη δημοσίευση της απάντησής μας, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας που είχε καταχωρηθεί η αρχή του σχετικού δημοσιεύματος.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών δημοσιευμάτων τέτοιους είδους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ