Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

«Παίζουν» με τον πόνο τους!

Προστασία απέναντι στις επαπειλούμενες κατασχέσεις-εξπρές για οφειλές στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) πουλάνε επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη, με ανέφικτες υποσχέσεις ακόμα και για προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) καταγγέλλει κρούσματα εκμετάλλευσης επαγγελματιών της περιοχής με πρόσχημα την επ’ αμοιβή επίλυση των προβλημάτων τους σε σχέση με την υπόθεση των κατασχέσεων για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Ο φόβος να χαθούν περιουσίες εξαιτίας οφειλών ακόμη και της τάξης των 5.001 ευρώ προς το ασφαλιστικό τους ταμείο έχει θορυβήσει τους επαγγελματίες και δημιουργεί εύφορο έδαφος για τη δράση των επιτηδείων.

Ο πανικός έχει ενταθεί, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ Γιάννης Παπαργύρης, από τη στιγμή που άρχισαν να φεύγουν τα ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ, αλλά και εν μέσω των πληροφοριών ότι το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα ξεκινήσει εντός των ερχόμενων 20 ημερών την αποστολή των σημειωμάτων για τις κατασχέσεις. «Η Πολιτεία κατάφερε με τους νόμους της να δώσει στους επιτηδείους τη δυνατότητα να πατήσουν πάνω στον πόνο καθενός από εμάς, που πέρα από το ότι δεν λαμβάνουμε υπηρεσίες από τον ασφαλιστικό μας φορέα, φοβόμαστε πια και για την περιουσία μας» τονίζει ο κ. Παπαργύρης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, τον τελευταίο καιρό δικηγόροι και διάφορα γραφεία, κυρίως μέσω του διαδικτύου, υπόσχονται στους επαγγελματίες που ανησυχούν είτε να μηνύσουν τον ΟΑΕΕ για παράνομο πλουτισμό είτε να πετύχουν τον διαχωρισμό του κλάδου της υγείας από εκείνον της σύνταξης.

Με δεδομένο ότι η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΒΕΕ έχει ενημερώσει την ομοσπονδία ότι οι υποσχέσεις αυτές δεν έχουν αντίκρισμα, οι επαγγελματίες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην παρασύρονται, σύμφωνα με τον κ. Παπαργύρη.

«Τέτοιου είδους “προσεγγίσεις” από οποιονδήποτε είναι πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, μόνο η αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας θα απαλλάξει τους συναδέλφους από τις κατασχέσεις και τη διακοπή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης» εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ