Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Πανελλαδικές από τις 17 Μαΐου!

Μία εβδομάδα νωρίτερα από πέρυσι, στις 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, και θα ολοκληρωθούν στις 31 του μηνός με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Τα μαθήματα θα λήξουν στις 15 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 22 του ίδιου μήνα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 8 έως τις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις αφορούν μόνο τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά, ενώ εξεταστικά κέντρα θα οριστούν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για όσους υποψηφίους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι απολυτήριες για τα μαθήματα που εξετάζονται σε ενδοσχολικό επίπεδο θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και το πρόγραμμα θα καταρτιστεί από κάθε σχολείο ξεχωριστά.

Οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα περάσουν από υγειονομική εξέταση και θα συμμετάσχουν στην πρακτική δοκιμασία το διάστημα μεταξύ 17 και 28 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι, εκτός από την αίτηση, πρέπει να καταθέσουν και τις ιατρικές βεβαιώσεις.

Εντός του Απριλίου θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για την απόκτηση από τους μαθητές του προσωπικού κωδικού ασφαλείας ο οποίος είναι απαραίτητος για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, τον Ιούνιο. Τον ίδιο μήνα, όσοι υποψήφιοι ανήκουν στην κατηγορία των τριτέκνων και των πολυτέκνων και όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ