Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Παπαδήμος: Από του χρόνου (και βλέπουμε) για τα έργα στους τέσσερις οδικούς άξονες!

Πριν από το 2013 δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα στους τέσσερις βαλτωμένους οδικούς άξονες (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα, Ιόνια Οδός, Αξονας Κεντρικής Ελλάδας και Μαλιακός – Κλειδί), όπως προκύπτει από χθεσινή επιστολή του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο. Η επιστολή Παπαδήμου παρουσιάζει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε ορισμένα από τα σημεία που θίγει η χθεσινή έκθεση Μπαρόζο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά για τα έργα, η επανεκκίνηση των οποίων θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα περιορίσει την ύφεση, ο κ. Παπαδήμος ευελπιστεί ότι οι αναθεωρημένες συμβάσεις θα εγκριθούν από τη Βουλή τον Οκτώβριο. Τα έργα έχουν σταματήσει από τον Νοέμβριο του 2010, με τις τράπεζες να ζητούν αναθεώρηση των συμβάσεων.

Στις υπόλοιπες αναπτυξιακές προτεραιότητες ο Λ. Παπαδήμος εντάσσει την ενίσχυση της ρευστότητας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), για την οποία πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία του Χ. Ράιχενμπαχ, τη μείωση της ανεργίας στους νέους, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση και τις επενδύσεις στην ενέργεια και την αύξηση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι έχουν προχωρήσει αρκετές από τις θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούν. Από την επιστολή μαθαίνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις μεταξύ του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και της «Ομάδας Δράσης» του Χ. Ράιχενμπαχ για την πώληση του ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος), του Καζίνου Πάρνηθας, των ΕΛ.ΤΑ., των ΕΛ.ΠΕ., της ΔΕΗ, του Ελληνικού, της Λάρκο και του ΟΠΑΠ.

Στην ενέργεια η εικόνα που παρουσιάζει στον κ. Μπαρόζο ο κ. Παπαδήμος είναι, πάντως, πολύ καλύτερη από αυτήν που βιώνουν οι εταιρίες στον συγκεκριμένο τομέα.

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ