Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Παραδέχεται ο Κουτσούκος το «μαχαίρι» στον κοινωνικό τουρισμό

Την ώρα που περικόπτει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους για νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) ανακοινώνει καινούργια προγράμματα, για να χρυσώσει το χάπι στους δικαιούχους. Ετσι εμφανίζονται προγράμματα πολύ μικρότερα συγκριτικά με αυτά που έτρεξαν το 2011, ενώ τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που αποτελούν το βασικό πακέτο παροχών του Οργανισμού, μετατίθενται για το νέο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε ενιαίο θερινό εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας 12 εβδομάδων σε 38 νομούς της χώρας, που θα καλύψει 22.000 άτομα και θα έχει κόστος 4.000.000 ευρώ. Το αντίστοιχο πρόγραμμα είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι και είχε καλύψει μόνο τις Περιφέρειες της Αττικής. Επίσης υπήρχε εαρινό, αλλά και φθινοπωρινό πρόγραμμα, που φέτος περικόπτεται. Ουσιαστικά το ίδιο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα, θέλοντας ίσως να καλύψει μελλοντικά κενά που θα αφήσει ο κοινωνικός τουρισμός, που επίσης έχει σημαντική περικοπή διαθέσιμων πόρων (-51,05%).

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα χορήγησης δελτίων θεάματος, που αφορά 120.000 δικαιούχους και είναι δαπάνης 1.700.000 ευρώ, η έναρξη διανομής τους αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ομως πρόκειται για πρόγραμμα που τρέχει από το 2011 και άρα θα είναι μικρή η συμμετοχή του προϋπολογισμού του νέου έτους.

Ενδεικτικό της εξαιρετικά δυσάρεστης θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΕΕ είναι ότι ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος παραδέχεται με δηλώσεις του ότι υπάρχουν «οικονομικές δυσκολίες και γίνονται αναγκαίες περικοπές». Προσθέτει όμως ότι ο Οργανισμός «προχωρά στην υλοποίηση προγραμμάτων που συμβάλλουν σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές στο πρόγραμμα εκδρομές – θέατρα – κινηματογράφοι φτάνουν το 54,13%, ενώ για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων, μέσω κουπονιών, η μείωση φτάνει το 97,20%.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ