Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Παραιτήθηκε του μισθού της πρέσβειρας η Γιάννα

Την παραίτησή της από τον μισθό της, ο οποίος προβλεπόταν για τη θέση της πρέσβειρας εκ των προσωπικοτήτων, υπέβαλε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, η κυρία Αγγελοπούλου επισημαίνει ότι από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να σταματήσει η καταβολή του αντίστοιχου μισθού προς αυτήν (55.000 ευρώ ετησίως), αλλά το αίτημά της δεν έγινε ποτέ δεκτό, εξαιτίας της έλλειψης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. «Σήμερα, μετά την ψήφιση του ν. 4104/2013, δηλώνω ότι παραιτούμαι του προβλεπόμενου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού» επισημαίνει στην επιστολή της. Να σημειωθεί πάντως ότι η κυρία Αγγελοπούλου έχει διαθέσει το συνολικό ποσό των αμοιβών της στην υποστήριξη φορέων με κοινωνικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στις 27 Δεκεμβρίου, η κυρία Αγγελοπούλου είχε «αδειάσει μεγαλοπρεπώς» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που έχουν επιλεγεί να διδάξουν στο Angelopoulos Public Leader Programme το οποίο έχει ιδρύσει η ίδια στο Χάρβαρντ. Οπως είχε αναφερθεί από κύκλους προσκείμενους στην κυρία Αγγελοπούλου, για την επιλογή των προσωπικοτήτων υπάρχει η απλή λογική να είναι «αναγνωρισμένοι ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ