Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Παραμένει πρόεδρος ο Μιχαλολιάκος και πίσω από τα κάγκελα

Ανακατατάξεις προκαλούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής οι εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, καθώς είναι βέβαιο ότι πολλοί βουλευτές θα αναβαθμιστούν προκειμένου να καλύψουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι προφυλακισμένοι αλλά και οι υπό περιοριστικούς όρους βουλευτές.

Στη Χρυσή Αυγή είναι αλήθεια ότι αναθάρρησαν με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να μην προφυλακίσει τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο πιστεύοντας ότι το ίδιο θα συνέβαινε και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ηταν άλλωστε και αυτός ένας από τους λόγους -πέραν της μοκέτας της Γερουσίας- για τον οποίον αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία θα ετίθετο επί τάπητος και το θέμα κάλυψης των κενών. Η απόφαση ωστόσο για προσωρινή κράτηση τόσο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Μιχαλολιάκου όσο και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Παππά προκάλεσε εκ νέου σύγχυση, η οποία σε συνδυασμό με την αυριανή έναρξη της λειτουργίας της Βουλής σε Ολομέλεια καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καθοριστούν οι νέοι ρόλοι.

Οσον αφορά το θέμα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Βουλή ξεκαθάρισε προς τη Χρυσή Αυγή ότι η υπογραφή του κρατουμένου Ν. Μιχαλολιάκου ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει την ίδια ισχύ με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την προσωρινή κράτηση. Με απλά λόγια, ακόμα και μέσα από τον Κορυδαλλό ο κ. Μιχαλολιάκος θα μπορεί, για παράδειγμα, να διαγράφει βουλευτές αλλά και να υπογράφει ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έγγραφα, όπως αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, πρόταση μομφής ή ορισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και εισηγητών στα νομοσχέδια.

Ετσι το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Μιχαλολιάκου στη θέση του προέδρου φαίνεται ότι θα απασχολήσει -αν απασχολήσει- τη Χρυσή Αυγή στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Σίγουρα πάντως θα τεθεί θέμα αναπλήρωσής του σε τυχόν διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Αν και θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα διατυπώσει αίτημα να παρευρεθεί στη Βουλή, τυχόν άρνηση των δικαστικών Αρχών θα καταστήσει επιβεβλημένη την αναπλήρωσή του από άλλον βουλευτή.

Μολονότι τις προηγούμενες ημέρες ακουγόταν έντονα ότι η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου και βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια θα ήταν αυτή που θα αναλάμβανε τον ρόλο της αναπληρωτού, το απόγευμα της Πέμπτης βουλευτές της Χρυσής Αυγής έλεγαν ότι νούμερο δύο στο κόμμα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται ότι θα ισχυροποιήσει επικοινωνιακά και την υποψηφιότητα του κ. Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα πάντως η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να «ακυρώσει» δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήδη ακούγονται για δελφίνους. Η αποστροφή μάλιστα στη δήλωση του κ. Κασιδιάρη έξω από την Ευελπίδων ότι «η Χρυσή Αυγή ενωμένη θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της» θεωρήθηκε από πολλούς ως προκαταβολική απάντηση σε τυχόν πρώιμα σενάρια δελφινολογίας και κυρίως στα σενάρια ότι όσοι δεν κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι θα προσπαθήσουν να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος.

Αν πάντως ο κ. Κασιδιάρης αναλάβει να αναπληρώσει τον κ. Μιχαλολιάκο στον ρόλο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακατατάξεις στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Αν το πενθήμερο των εξελίξεων στη Δικαιοσύνη θεωρηθεί πρόκριμα, τότε δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο πόστο να αναλάβει ο βουλευτής Σερρών και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει και τη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής στη θέση του κ. Κασιδιάρη. Στη Βουλή πάντως ακούστηκε έντονα ότι τη θέση του εκπροσώπου Τύπου (που δεν απαιτείται να έχει τη βουλευτική ιδιότητα) θα μπορούσε να αναλάβει και η κόρη του κ. Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Κοινοβουλευτικά, οι πρώτες ημέρες λειτουργίας της Βουλής μετά τα εντάλματα σύλληψης έδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσει να αποσυνδέσει με κάθε τρόπο την παρουσία της στη Βουλή με τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη. Οι βουλευτές της τοποθετήθηκαν μόνο επί των νομοσχεδίων και των τροπολογιών δείχνοντας ότι θέλουν να αποφύγουν τις αναφορές στο θέμα της Δικαιοσύνης. Στη Βουλή πάντως σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή, έπειτα από την απόφαση να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς.

 

Ο οδοντίατρος (και ερασιτέχνης ηθοποιός) Κουκούτσης έρχεται σε πρώτο πλάνο

Οι προηγούμενες ημέρες κοινοβουλευτικής λειτουργίας έδειξαν ότι αυτός που ήδη έχει πάρει στις πλάτες του μεγάλο βάρος υποχρεώσεων του κοινοβουλευτικού φορτίου και προορίζεται για νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο οδοντίατρος στο επάγγελμα Δημήτρης Κουκούτσης.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τομεάρχης Υγείας του κόμματος την εβδομάδα που πέρασε τοποθετήθηκε ως εισηγητής σε τρεις διεθνείς συμβάσεις, στις προτάσεις νόμου για το αντιρατσιστικό αλλά και στην τροπολογία για την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα, ενώ την Πέμπτη συμμετείχε και στη Διάσκεψη των Προέδρων ως εκπρόσωπος του κόμματος στη θέση του Χρήστου Παππά. Σύμφωνα με το βιογραφικό του κ. Κουκούτση, υπήρξε ερασιτέχνης ηθοποιός στο μεσσηνιακό ερασιτεχνικό θέατρο και στη θεατρική διαδρομή πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Καλαμάτα αλλά και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φυσιολατρικού συλλόγου «Ο Ευκλής».

Από εκεί και πέρα, ενεργό ρόλο θα αναλάβει και πάλι ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ αναβαθμισμένοι φαίνεται ότι θα είναι οι ρόλοι του βουλευτή Αχαΐας και δικηγόρου Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο παρελθόν ως συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος για τη δολοφονία του Τεμπονέρα Γιάννη Καλαμπόκα, και του πρώην αντισυνταγματάρχη Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ο οποίος είχε άλλωστε προταθεί από τον κ. Μιχαλολιάκο για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ