Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Παραμύθι από Μανιτάκη

Ανθρακας αποδεικνύεται ο… θησαυρός των κομμένων τηλεφώνων συνεργατών του για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», δύο ημέρες μετά την απόφασή του να ανακαλέσει τη χορήγηση κινητών τηλεφώνων στους συνεργάτες του, ο κ. Μανιτάκης με νεότερη απόφασή του επιστρέφει τα τηλέφωνα σε τρεις από τους τέσσερις συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί κινητά τηλέφωνα που πλήρωνε το Δημόσιο από τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, με απόφαση του κ. Μανιτάκη στις 3 Ιουλίου (αρ. πρωτοκόλλου 150/15721), χορηγούσε κινητά τηλέφωνα και δωρεάν συνδέσεις σε τέσσερις συνεργάτες του, και πιο συγκεκριμένα στους Δημήτριο Τζιντζάρα (ασφάλεια του υπουργού), Αναστάσιο Φερεντίνο (οδηγός του κ. Μανιτάκη), Χαράλαμπο Κουταλάκη (ειδικός σύμβουλος του υπουργού) και Αντιγόνη Φάκου (υπεύθυνη του γραφείο Τύπου).

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από ερώτηση στη Βουλή, όπου αποδείχτηκε ότι ο κ. Μανιτάκης δεν έχει την πλήρη εικόνα των κινητών τηλεφώνων και των ποσών που δαπανώνται ανά υπουργείο, με προσωπική του απόφαση στις 17 Οκτωβρίου ανακάλεσε τις άδειες με την απόφαση 169/24354.

Ωστόσο, την ίδια μέρα με άλλη απόφασή του (172/24355) αναιρεί την προηγούμενη και διαθέτει αυτή τη φορά εκ νέου κινητά τηλέφωνα σε τρεις από τους τέσσερις συνεργάτες του, εξαιρώντας τον κ. Κουταλάκη, με τον οποίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει συγγενική σχέση.

Ετσι, πλέον κινητό τηλέφωνο -που πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες- διαθέτουν οι Δ. Τζιντζάρας (μέχρι του ποσού των 40 ευρώ τον μήνα), Α. Φερεντίνος (μέχρι 40 ευρώ τον μήνα) και η κυρία Φάκου, που ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου έχει περισσότερες υποχρεώσεις και ως εκ τούτου το ποσό που την καλύπτει το Δημόσιο φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται σαφώς για το θέατρο του παραλόγου, καθώς δεν είναι δυνατό μια υπουργική απόφαση να λαμβάνει τόσο μεγάλη δημοσιότητα, να δίδεται η αίσθηση του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών και αυτή η απόφαση να αφορά μόλις ένα άτομο, ενώ την ίδια ώρα εξαιρούνται όλοι οι άλλοι σύμβουλοι του υπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ