Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

«Παράνομη η χρέωση 1 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος»

Απόφαση-σύσταση από τον Συνήγορο του ΚαταναλωτήΠαράνομη είναι με απόφαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή η χρέωση του 1 ευρώ σε όσους εξακολουθούν να λαμβάνουν τον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Η απόφαση χαρακτήρισε την πρακτική χρέωσης της ΔΕΗ αθέμιτη και κοινοποίησε το σχετικό περιεχόμενό της στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες.
Ταυτόχρονα, η απόφαση, που γνωστοποιήθηκε με επιστολή του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη, αναρτήθηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα της ανεξάρτητης αρχής, προς ενημέρωση των καταναλωτών.

Στην επιστολή αναφέρεται πως «η πρόβλεψη έκπτωσης για τους πελάτες της ΔΕΗ που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό (0,5 ευρώ για τους μηνιαίους λογαριασμούς κατανάλωσης και 1 ευρώ για τους διμηνιαίους) συνιστά κίνητρο εγγραφής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό, αλλά δεν αίρει τη μη συμβατότητα της πρακτικής ως προς τους καταναλωτές που επιβαρύνονται, επειδή κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει η νομοθεσία για λήψη του έγχαρτου λογαριασμού χωρίς κόστος, για όποιους λόγους κι αν την επιλέγουν (ευαλωτότητα, χρηστικότητα, οικονομική δυσπραγία κ.λπ.)».

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική επιστολή αποτελεί συνέχεια στη Σύσταση του Συνήγορου του Καταναλωτή προς τη ΔΕΗ, σχετικά με το ζήτημα της χρέωσης του 1 ευρώ για τους χάρτινους λογαριασμούς κατανάλωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ