Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Παράταση (;) ενός μήνα για τις 100 δόσεις!

Περισσότερα από 200.000.000 ευρώ μπήκαν (έως τώρα) στα ταμεία

Το ενδεχόμενο παράτασης για έναν μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση κανονικά εκπνέει στις 26 Μαΐου και, με βάση νομοθετική διάταξη που έχει ψηφιστεί, ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως και έναν μήνα, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου. Ηδη η ρύθμιση έχει φέρει στο δημόσιο ταμείο περισσότερα από 200.000.000 ευρώ, καθώς εισπράττονται σημαντικά ποσά και από οφειλέτες στους οποίους έχει διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος λόγω εμφάνισής τους στις λίστες της φοροδιαφυγής (π.χ. «λίστα Λαγκάρντ»).

Ελεγχοι

Σε πολλές περιπτώσεις οι έλεγχοι σε εύπορους φορολογουμένους έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ακόμη δεν έχει υπολογιστεί το ακριβές ποσό των φόρων που καλούνται να πληρώσουν, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Με τη χρήση της διάταξης των 100 δόσεων, που δίνει τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης της βασικής οφειλής με ταυτόχρονη διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων, έχει δημιουργηθεί ενδιαφέρον από τους ελεγχομένους, προκειμένου να πληρώσουν και να κλείσουν τις ανοιχτές υποθέσεις τους με την Εφορία.
Στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, αλλά και όλα τα ποσά τα οποία θα προκύψουν από υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων κάθε είδους φορολογίας για τα φορολογικά έτη έως και το 2014.

Η εξόφληση του χρέους μπορεί να γίνει σε έως 100 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ. Διαγράφονται προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής από 30% έως και 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει ο οφειλέτης. Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται η υποβολή αίτησης μέσω διαδικτύου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ