Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Παράταση της απόσυρσης έως και τα τέλη Απριλίου

Στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης, ενδεχομένως έως τα τέλη Απριλίου, προσανατολίζεται τώρα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει ιδιώτες και εταιρίες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους περίπου 10.000 χαρτιά απόσυρσης και δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν.

Η λύση αυτή εξετάζεται μετά τις ενστάσεις που υπήρξαν από το κουαρτέτο των θεσμών στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και της αντικατάστασής τους με νέα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας έως το τέλος Ιουνίου.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στο μέτρο της απόσυρσης τουλάχιστον έως τα τέλη Απριλίου τότε αυτομάτως το όφελος για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό της απόσυρσης ακυρώνεται.
Μπορεί το μέτρο της απόσυρσης να έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2015, αλλά τα χαρτιά της απόσυρσης εξακολουθούν να ισχύουν, μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ωστόσο, ελάχιστα είναι τα καινούργια αυτοκίνητα που εκτελωνίστηκαν έως το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη από τον κλάδο της αγοράς, αυτή τη στιγμή ούτε 200 καινούργια αυτοκίνητα, που έχουν εκτελωνιστεί πριν από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και για τα οποία έχει καταβληθεί ολόκληρο το τέλος ταξινόμησης και μπορεί να γίνει χρήση του οφέλους της απόσυρσης, δεν είναι διαθέσιμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 καινούργια αυτοκίνητα στο Τελωνείο της Αθήνας, τα οποία δεν εκτελωνίζονται, καθώς οι εισαγωγικές ευελπιστούν ότι θα δοθεί μικρή παράταση του μέτρου.

Βάσει του κυβισμού του νέου αυτοκινήτου, η απόσυρση προβλέπει την απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησής του.

Στ. Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ