Παρασκευή, 23 Απρ 2021

«Παράβολο» 100 έως 350 € για υπερθεματιστές ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ποσό 100 ή 350 ευρώ θα καταβάλλει ο υπερθεματιστής ως τέλος χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με την οποία προχωρά σε τροποποιήσεις και προσθήκες στον τρόπο διεξαγωγής τους. Με νεότερη απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιήθηκε το άρθρο 8 της προγενέστερης απόφασης του υπουργού και καθορίστηκε το τέλος χρήσης των συστημάτων, με την καταβολή 100 ή 350 ευρώ ανά πλειστηριασμό, και αναλόγως του ύψους της πρώτης προσφοράς θα μπορεί κάθε πολίτης να συμμετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη υπουργική απόφαση αναφέρει ως προς το τέλος χρήσης: «Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται:

α) Στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και

β) στο ποσό των εκατό ευρώ (100) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Εξ αυτού, ποσό είκοσι (20) ευρώ αποδίδεται από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο ΤΑ.Χ.ΔΙΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 13 και 1 του άρθρου 959Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ