Τρίτη, 20 Απρ 2021

«Πάρτι» χωρίς τέλος με τους μετακλητούς

«Καπνός» έγινε και πάει η περιβόητη αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης που υποσχέθηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε ψηφίστηκε ο νόμος 4369, με τον οποίο υποτίθεται ότι θα έμπαινε τέλος στο πελατειακό κράτος, η κυβέρνηση διέψευσε τον εαυτό της προχωρώντας σε μπαράζ προσλήψεων διά της πλαγίας οδού, με συνέπεια το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων να φθάνει τα 146.000.000 ευρώ τον χρόνο αυξημένο σε σχέση με το 2015 κατά 2,1%.

Η κομματοκρατία ζει και βασιλεύει, γεγονός που φαίνεται και από τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έπειτα από τριάμισι χρόνια ξεπερνούν πλέον τους 2.000.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα, αριθμός που ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα και ενώ το κόστος μισθοδοσίας της Κεντρικής Διοίκησης -σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- έχει αυξηθεί κατά 2,1%. Οπως αποδεικνύεται, ο νόμος 4369 δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη.

«Παράθυρα»

Αντιθέτως, τα «παράθυρα» στη Δημόσια Διοίκηση παραμένουν ορθάνοιχτα, προκειμένου να μεγαλώσει η διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος με παρασιτικές πρακτικές και με στόχο να διασφαλίσει ότι η πελατειακή αντίληψη θα ενισχύσει τις κομματικές γραμμές.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Από τις 30 Ιουλίου λειτουργεί το μητρώο επιτελικών στελεχών, στο οποίο δικαίωμα εγγραφής έχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, που θα επιλέγονται με βάση το βιογραφικό τους και δομημένη συνέντευξη από έναν ειδικό σύμβουλο επιλογής διοικήσεων. Εως τέλος του Σεπτεμβρίου μόλις 150 άτομα είχαν εγγραφεί στο μητρώο.

Στο διάστημα από 31 Iουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, εντός του οποίου έπρεπε να έχουν προκηρυχτεί οι κενές θέσεις των διοικητικών και των αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων και των κενών θέσεων σε οργανισμούς και φορείς, η κυβέρνηση κάλυψε τις κενές θέσεις με τις παλιές διαδικασίες, έχοντας τοποθετήσει ήδη 250 άτομα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ