Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Πάρτι διορισμών ενώ κατέρρεαν

Απέναντι έχει περάσει πλέον η Νέα Δημοκρατία, μην παρέχοντας, από τη μια, συγχωροχάρτι σε πράξεις και συμπεριφορές υπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και, από την άλλη, βάζοντας κανόνες και πλαίσιο στην εκλογική διαδικασία.

Χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συνέχιζε το όργιο προσλήψεων ακόμη και την ώρα που κατέρρεε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, το ΠΑΣΟΚ έκανε και το 2011 πάρτι προσλήψεων στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα:

1. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελίδα 50), καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις. Παρ’ όλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862.

2. Την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) κατέρρεε, μόνο στο υπουργείο του «Μπένι» έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων: Τέσσερις στο γραφείο του κ. Οικονόμου, μια στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και τρεις στο ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων).

3. Για το βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών η Ν.Δ. επαναφέρει το θέμα του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, που διόρισε την κουνιάδα του ως γραμματέα του και η σύζυγός του μετατάχθηκε από το Παρατηρητήριο Α.Ε., που καταργείται, αρχικά στον ΟΑΕΔ και στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

4. Με εγκύκλιο του Δ. Ρέππα οι αναπληρωτές διευθυντές που εξαιρούνται από την εφεδρεία τοποθετούνται με απόφαση του υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης, παραβιάζοντας τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και καταστρατηγώντας τους νόμους.

Από τη μεριά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ισχυρίστηκε ότι «η αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν.Δ. δεν έχει τέλος, αφού απέχει από τις αρχές ευθύνης, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία, κινούμενη στο πλαίσιο της στρατηγικής της για εκλογές άμεσα, ήδη άρχισε να θέτει θέματα για τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μαζί με τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Θανάση Σκορδά συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η τηλεοπτική κάλυψη και η ισότιμη προβολή των κομμάτων, ώστε να μην παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο προκλητικής διαφήμισης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο λιτότητας. Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Λυκουρέντζος: «Θέσαμε υπόψη του κ. υπουργού θέματα που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.

Επισημάναμε ότι οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας. Επισημάναμε ακόμη ότι το υπουργείο μπορεί να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ