Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Πασχαλινό τραπέζι για… Γκίνες

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διοργανώνει αύριο,Κυριακή του Πάσχα, στο Αλσος Γουδή, γεύμα αλληλεγγύης (με μουσική και πλούσια εδέσματα) για περίπου 3.000 άτομα αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Με 200 αρνιά και κατσίκια, 100 σούβλες κοκορέτσια, όλα τα εδέσματα που συμπληρώνουν το πασχαλινό τραπέζι, ποτά, αλλά και μουσική από τις στρατιωτικές μπάντες και γνωστούς λαϊκούς καλλιτέχνες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στρώνει αύριο, στο Αλσος Γουδή, τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης σε περίπου 3.000 ανθρώπους αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έκρινε ότι, αντί το Πάσχα να εορτασθεί σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως συνηθίζονταν, έπρεπε να διατεθούν τα χρήματα προκειμένου να υπάρξει μια κίνηση ανθρωπιάς σε περίοδο οικονομικής κρίσης και αρκετοί από τους Ελληνες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα για το πασχαλινό τραπέζι να βρεθούν με συνανθρώπους τους και να περάσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα ευχάριστα.

Διαχείρηση

Η οργάνωση ξεκίνησε από τον Μάρτιο, πριν από τη στρατιωτική παρέλαση και με στόχο να γίνει γνωστή η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία, αλλά και να γίνει σωστή διαχείριση της κατάστασης και να μείνουν ικανοποιημένοι οι «καλεσμένοι». Ετσι, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τύπωσε και διένειμε αφίσα στην οποία αναφέρεται: «Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί από τις 11.45 έως τις 15.00 στο Αλσος Γουδή». Στην αφίσα υπάρχουν και δύο τηλεφωνικοί αριθμοί για την παροχή στους ενδιαφερομένους πληροφοριών σχετικά με το γεύμα αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι έτοιμες προς διάθεση αύριο περισσότερες από 2.500-3.000 μερίδες πασχαλινού φαγητού. Θα μπουν στη σούβλα 200 αρνιά και κατσίκια, θα ψηθούν 100 κοκορέτσια και τα κρεατικά θα συνοδεύονται από σαλάτες, πίτες, κόκκινα αβγά, τζατζίκι και πολλά ακόμη εδέσματα, όπως αρμόζει στην ημέρα. Προηγουμένως θα διατεθούν εκατοντάδες τσουρέκια σε μικρούς και μεγάλους. Εννοείται ότι το τραπέζι της αλληλεγγύης θα έχει και τα απαραίτητα ποτά. Αναψυκτικά για μικρούς και μεγάλους και κρασάκι για όσους το επιθυμούν.

Και επειδή Πάσχα χωρίς παραδοσιακά τραγούδια δεν γίνεται, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας φρόντισε να διασφαλίσει και αυτό το ζήτημα. Καταρχάς, τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας οι στρατιωτικές μπάντες που θα βρίσκονται στον χώρο του στρατοπέδου «Βαρύτη» και, όπως στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έτσι και αύριο θα παίζουν παραδοσιακή μουσική. Η μουσική υπόκρουση δεν περιορίζεται όμως στις στρατιωτικές μπάντες. Το μπουζούκι του Πολυκανδριώτη θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στο γλέντι της ανθρωπιάς, όπως και το κλαρίνο του Γιώργου Μάγκα (αν και δεν επιβεβαιωνόταν επισήμως η παρουσία του), ενώ είναι πιθανό να παραστούν και άλλοι καλλιτέχνες στο Αλσος Γουδή. «Εχει εκφραστεί ενδιαφέρον από αρκετούς καλλιτέχνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε την παρουσία μόνο του κ. Πολυκανδριώτη» ανέφερε πηγή του υπουργείου Αμυνας, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι δεν θα είναι μόνο αυτός.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από όσους έχουν εμπλακεί στην οργάνωση αυτού του γλεντιού εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Γενικών Επιτελείων, τα 200 αρνιά και τα 100 κοκορέτσια δεν είναι δυνατόν να ψηθούν στο Αλσος Γουδή.

Θερμοθάλαμοι

Το ψήσιμό τους θα αναλάβουν στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται εντός της Αττικής, με την υποχρέωση, βεβαίως, να τα μεταφέρουν εγκαίρως με οχήματα και στη σωστή θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό, έχουν επιστρατευθεί θερμοθάλαμοι, προκειμένου να διατηρηθούν τα ψημένα αμνοερίφια ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Το ίδιο θα συμβεί και με τα κοκορέτσια.

Σε καμία, πάντως, περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα… ανάψουν τα κάρβουνα στο Αλσος Γουδή! Θα ψηθεί και εκεί ένας μικρός αριθμών αρνιών, για να δοθεί εορταστικός τόνος στο «τραπέζι» και ασφαλώς να βγουν οι απαιτούμενες φωτογραφίες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος θα είναι παρών, όπως επίσης και άλλα μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, για να τσουγκρίσουν τα πασχαλινά αβγά με τους συμπολίτες μας που η οικονομική κρίση και τα μέτρα του Μνημονίου τούς οδήγησαν στην ανέχεια και τη φτώχεια. «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στον λαό που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και τον στηρίζουμε» ανέφερε κυβερνητική πηγή και συνέδεσε το μήνυμα αυτό και με την προσπάθεια σε κεντρικό επίπεδο πολιτικής να αναδειχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Σε θέση μάχης στρατιώτες και στελέχη των Ε.Δ.

Για το γεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, πάντως, όπως έχει ονομαστεί, θα «τρέξουν» και αρκετοί στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλοί από τους οποίους δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού οι άδειές τους για το Πάσχα ανακλήθηκαν ή μετατέθηκαν για αργότερα. Από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει εργασίες στο Αλσος Γουδή για το στήσιμο σκηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά έκτακτα καιρικά φαινόμενα και να τοποθετηθούν τα απαιτούμενα τραπεζοκαθίσματα, ενώ για την καθοδήγηση όσων ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αφενός θα διατεθούν στρατεύσιμοι και αφετέρου θα λειτουργούν δρομολόγια λεωφορείων των Ενόπλων Δυνάμεων από τον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη προς το Αλσος Γουδή.

Ρόλο θα έχουν επίσης οι στρατεύσιμοι στη διάρκεια του γεύματος (εν είδει σερβιτόρου), αλλά η μεγάλη αγγαρεία θα έρθει στο τέλος, αφού, μετά την αποχώρηση του κοινού, ο χώρος θα πρέπει να καθαριστεί και να παραδοθεί όπως ήταν πριν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκτιμά ότι το γεύμα αλληλεγγύης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που οργανώνεται για πρώτη φορά αντί των πασχαλινών εκδηλώσεων εντός των στρατοπέδων θα τύχει ανταπόκρισης και θα καθιερωθεί.

Ανδρέας Κούτρας

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη «δημοκρατία» της Τετάρτης μη χάσετε ένα αφιέρωμα για την κρίση Ελλάδας – Τουρκίας

O Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης αναλύει σε ειδικό ένθετο όλη την αλήθεια για τα 12 μίλια, τις έωλες διεκδικήσεις της Τουρκίας...

Η ανίκανη πολιτική ηγεσία οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, την ώρα που τουρκικά σκάφη αλωνίζουν έξω από τις ακτές των νησιών Η Ελλάδα, στην πιο...

Γελοίες δικαιολογίες από τον Πέτσα: Το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» δεν πραγματοποιεί έρευνες

Κάθε όριο ξεπερνά η προπαγάνδα και η γελοιότητα στην κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση και την επιχειρηματολογία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Χθες ο κυβερνητικός...

Κρεσέντο προδοσίας από τον Νίκο Μαραντζίδη

Με επαίσχυντο άρθρο του προτείνει «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας και επί της ουσίας να δώσουμε γην και ύδωρ στην Τουρκία Σε ρεσιτάλ προδοσίας εις βάρος της...

Απειλούν και με γεωτρήσεις απέναντι από το Καστελόριζο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία διά στόματος του υπ. Ενέργειας, εάν εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου Αμετανόητοι οι Τούρκοι, επιμένουν καθημερινά πια στις προκλήσεις τους, με...