Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Πέντε «πράσινες» προτάσεις για τον φόρο ακινήτων

Μείωση των συντελεστών του νέου χαρατσιού που θα επιβληθεί στα αγροτεμάχια το 2014 καθώς και «βελτιώσεις» στη φορολόγηση παλαιών κτισμάτων και ακινήτων που βρίσκονται σε οικισμούς προτείνει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έχουν προταθεί από το ΠΑΣΟΚ προβλέπουν:

1. Μείωση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού.

2. Μεταβολή των συντελεστών πρόσοψης για τα αγροτεμάχια. Ο συντελεστής 1,2 στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο έχει πρόσβαση σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό λειτουργεί επιβαρυντικά, κυρίως για τους αγρότες που καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις, οι οποίες έχουν πρόσοψη σε αγροτική οδό. Προτείνεται να ισχύουν τρεις διαφορετικοί συντελεστές: 1 εάν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε αγροτική οδό, 1,1 εάν έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και 1,2 στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και συνεπώς έχει μεγαλύτερη αξία.

3. Διαφοροποίηση της φορολόγησης των βοηθητικών χώρων των κατοικιών με μειωτικούς συντελεστές ώστε να μην επιβαρύνονται το ίδιο με τους κύριους χώρους.

4. Μείωση του συντελεστή παλαιότητας για τα κτίσματα ηλικίας άνω των 25 και έως 50 ετών, από 1 σε 0,8.

5. Μείωση του συντελεστή ορόφου για τις κατοικίες που βρίσκονται σε οικισμούς, από 1,02 σε 1.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ