Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Περνάει ο Στρατός (τον σκόπελο)

Τα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα μπορέσουν να πείσουν την τρόικα να συμφωνήσει για να μην υπάρξουν νέες περικοπές ύψους 10%-12% στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, βρήκε και ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα πρόσφατα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», και για να μην πληγεί περαιτέρω το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση αποφάσισε την περικοπή κατά 160.000.000 ευρώ των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα έτη 2012 και 2013.

Ειδικότερα, τη διαβεβαίωση προς τους ενστόλους ότι δεν πρόκειται να τους περικοπεί το ειδικό μισθολόγιο κατά 10%-12%, γιατί εξευρέθησαν ισάριθμα κονδύλια από εξοπλιστικές πηγές για να περικοπούν, ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός, αφού επεσήμανε ότι ο μισθός των στρατιωτικών έχει ήδη περικοπεί κατά 37%, τόνισε με έμφαση ότι «έχω ξεκαθαρίσει ότι άλλες περικοπές στις απολαβές και στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι πρακτικά δυνατό να γίνουν. Ηδη οι περικοπές που έχουν γίνει είναι πολύ μεγάλες και η καθημερινότητά τους έχει γίνει τρομερά δύσκολη».

Και πρόσθεσε: «Για να μην υπάρξουν οι περικοπές που προβλέπονται από το ειδικό μισθολόγιο, περικοπές μεταξύ 10% και 12%, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και εγώ προσωπικά σκύψαμε πάνω από προϋπολογισμούς και από συμβάσεις και καταφέραμε να περικόψουμε τέτοια ποσά, τα οποία συγκροτούν τα λεγόμενα αριθμητικά ισοδύναμα, ώστε αντί για περικοπές 10% έως 12% στα ειδικά μισθολόγια, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν, να γίνουν άλλες περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα».

Στο πλαίσιο αυτό, και χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα περικοπούν από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ετών 2012 και 2013, που στα χαρτιά, τουλάχιστον, φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, 160.000.000 ευρώ, τα οποία κατανέμονται 40.000.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 120.000.000 ευρώ τον δεύτερο χρόνο. «Είναι περικοπές από εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας που μπορούν να γίνουν, για να αποφύγουμε τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, που για εμάς θα είναι καταστροφή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ