Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

«Πληγή η δική μας προσφυγιά»

Ο Παυλόπουλος έθεσε θέμα για τα λαμπρά μυαλά που φεύγουν

Μια άλλη, ελληνοκεντρική διάσταση στο προσφυγικό πρόβλημα έδωσε εύστοχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ελληνική «επιστημονική προσφυγιά» που προκάλεσε η οικονομική κρίση, υποδεχόμενος τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή στο Προεδρικό, με αφορμή την επίδοση της ετήσιας Εκθεσης Πεπραγμένων της Δημόσιας Διοίκησης.

Εξαιτίας της κρίσης, η χώρα δεν αξιοποιεί «τα καλύτερα μυαλά», με αποτέλεσμα να διαφεύγουν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα είδος προσφύγων. Το χαρακτήρισε «μεγάλη παθογένεια που όσο εντείνεται η κρίση θα εντείνεται και λύση είναι η αξιοποίηση άξιων ανθρώπων που έχουμε στην Ελλάδα». Και ο Λ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Δημόσια Διοίκηση είναι η φυγή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Δεύτερο θέμα που θίχτηκε ήταν η συχνή αλλαγή των κανόνων Δικαίου και αντίστοιχης νομοθεσίας. Ο ΠτΔ σημείωσε ότι με τις μεταβολές που επέρχονται, ούτε οι διοικούμενοι ούτε οι υπάλληλοι που καλούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία δεν γνωρίζουν το περιεχόμενό τους. Επομένως, παρανομούν «χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν ισχύει πια αυτό το οποίο είχαν συνηθίσει να θεωρούν νόμιμο»! Πρόσθεσε ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει συχνή αλλαγή νομοθεσίας και κάλεσε «να προσπαθήσουμε να νομοθετούμε, όσο γίνεται, με προοπτική».
Ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι και οι επενδυτές δεν γνωρίζουν τι καθεστώς θα συναντήσουν σε βάθος χρόνου. Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται και σταθερή φορολογική νομοθεσία.

Νίκος Σταυρουλάκης

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ