Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Πλούσιοι με πλαστές διαθήκες!

Ενας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική βρίσκεται ανάμεσα στις έξι συλλήψεις μελών μιας σπείρας (συνολικά τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες), η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν πεθάνει.

Με τις πλαστές διαθήκες τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 21 ακίνητα, μεταξύ άλλων ακριβά σπίτια στο Κολωνάκι, αλλά και σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Παλαιό Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα (ενώ διερευνώνται ακόμα δύο υποθέσεις ακινήτων). Υπολογίζεται ότι μέσω της δράσης τους αποκόμισαν 1.126.465 ευρώ!

Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα Ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων, λόγω απουσίας συγγενών ή και κληρονόμων τους. Οταν τα ακίνητα είχαν πλέον σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, τα μέλη της σπείρας έμπαιναν παράνομα σε αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των νεκρών (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες κ.ά.). Στη συνέχεια, ύστερα από κάποια χρόνια και αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου που είχε αποβιώσει δεν κληροδοτούνταν σε νόμιμους κληρονόμους, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντα κληροδοτούνταν σε κάποιο ή σε κάποια μέλη της οργάνωσης. Επειτα προσκόμιζαν τις πλαστές διαθήκες ενώπιον αρμόδιων Πρωτοδικείων της χώρας (κυρίως της Αττικής) και σε συνδυασμό με άλλα ψεύτικα αποδεικτικά μέσα (καταθέσεις ψευδομαρτύρων-μελών της οργάνωσης) πετύχαιναν την έκδοση ευνοϊκών γι’ αυτούς αποφάσεων των δικαστηρίων και έτσι θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Με τη μέθοδο αυτή, από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον 19 πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες για κινητή και ακίνητη περιουσία 16 ατόμων που έχουν αποβιώσει.

Ως εγκέφαλοι θεωρούνται ένας 45χρονος και μια 48χρονη ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε εις βάρος του ΕΔΕ.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ