Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Ποιοί θα πάρουν (και πόσο) μέρισμα

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση 500 ευρώ θα λάβουν στις 9 Μαΐου 2014 περίπου οι περίπου 75.000 ένστολοι των οποίων οι ακαθάριστες τακτικές αποδοχές του μηνός Ιανουαρίου 2014 κυμαίνονται γύρω από τα 1.500 ευρώ.Ποσά μικρότερα των 500 ευρώ, από 8 έως 488 ευρώ ευρώ, θα λάβουν και όσοι ένστολοι είχαν τον περασμένο Ιανουάριο ακαθάριστες τακτικές αποδοχές από 1.501 έως 1.542 ευρώ.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθορίζονται όλα τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος σε ενστόλους, αστυνομικούς και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα:
1) Καταβάλλεται εφάπαξ χρηματική ενίσχυση 500 ευρώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τα οποία αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν. 3205/2003, όπως ισχύουν, ήταν εν ενεργεία την 31/1/2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές μέχρι του προβλεπόμενου ορίου των 1.500-1.541 ευρώ.

2) Δικαιούχοι για το επίδομα παραμένουν και όσοι είχαν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κ.λπ., εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014 που θα ελάμβαναν, εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς, δεν θα ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο αποδοχών.

3) Στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ. δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων), όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιονδήποτε λόγο έως και την 31/1/2014, όσοι ευρίσκονταν την 31/1/2014 σε άδεια άνευ αποδοχών και όσοι δεν δικαιούνταν την 31/1/2014 αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κ.λπ.

4) Η ενίσχυση καταβάλλεται ολόκληρη (500 ευρώ) εφόσον οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές μηνός Ιανουαρίου 2014 των ανωτέρω στελεχών δεν υπερέβαιναν τα 1.500 ευρώ. Για αποδοχές πάνω από 1.500 ευρώ και έως 1.542 ευρώ η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται 12 ευρώ για κάθε επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, σε αποδοχές 1.501 ευρώ αντιστοιχεί ποσόν ενίσχυσης 488 ευρώ (500 ευρώ – 12 ευρώ = 488 ευρώ), σε αποδοχές 1.502 ευρώ αντιστοιχεί ποσόν ενίσχυσης 476 ευρώ (488 ευρώ – 12 ευρώ = 476 ευρώ) κ.ο.κ. Επίσης, σε αποδοχές 1.540 ευρώ αντιστοιχεί ποσόν «ενίσχυσης» 20 ευρώ, ενώ σε αποδοχές 1.541 ευρώ αντιστοιχεί ποσόν «ενίσχυσης» 8 ευρώ!

5) Για τον υπολογισμό του προβλεπόμενου ορίου (1.500-1.541 ευρώ) λαμβάνονται υπ’ όψιν οι (δικαιούμενες) τακτικές μεικτές αποδοχές που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο του 2014, μη συμπεριλαμβανομένων της οικογενειακής παροχής, της ειδικής αποζημίωσης για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα, καθώς και του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης, δεν συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως οδοιπορικά έξοδα, το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής, αλλά και οι αποδοχές οι οποίες καταβλήθηκαν τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2014, αλλά αφορούν προγενέστερο χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω όριο συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (π.χ. πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.λπ.).

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αίτηση για τα κλεμμένα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ

Πρέπει να την καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι Η «δημοκρατία» δημοσιεύει για τους αναγνώστες της την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου...

Η μεγάλη ελληνική υποχώρηση από την εθνική (της) κυριαρχία!

Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος (από το βήμα της Βουλής) απεμπόλησαν το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη υποχώρηση της Ελλάδας...

Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως...

Συναγερμός! Ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, αποτελώντας έτσι το δεύτερο κρούσμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον...

Η ντροπή της Ελλάδας! Η Γιάννα προσκαλεσε τον Ερντογάν για το 1821

Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με τρικλοποδιά στο ΥΠΕΞ Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες που γράφτηκε -χωρίς διάψευση- η εξωφρενική πληροφορία και οι αρμόδιοι κάνουν ακόμα -κατά...